Avrupa’da ucuz tatil zamanı bitiyor! Maliyetler arttı, fiyatlara yansıdı

Artan maliyetler bütün dünyada otellerin ve havayolu şirketlerinin fiyatlarına yavaş yavaş yansımaya başladı. Meydana gelen gelişmeler sonrasında fiyatlar geri döndürülmesi zor yükselişlere sebep oluyor. Portekiz, Yunanistan, İtalya ve İspanya’da bulunan bazı kuruluşlar bu durumun altını çizerken, hızlı ve ucuz tatilin bitme noktasına geldiğine işaret ediyor.

EKONOMİ 29.07.2022, 11:15 29.07.2022, 14:25
Avrupa’da ucuz tatil zamanı bitiyor! Maliyetler arttı, fiyatlara yansıdı

Avrupa ülkelerinde 40-50 senedir görülmemiş seviyeye gelen enflasyon birçok işletmeyi zor duruma soktu. Yükselen maliyetler, otomatik olarak fiyatların artmasına neden oldu. En fazla maliyet artışının görüldüğü alanlar ise konaklama ve havacılık oldu. Görülen bu son gelişmelerle birlikte sık ve ucuz tatil zamanının geride bırakıldığı ifade ediliyor.

Otelcilik sektörü zor duruma giriyor

Edinilen bilgilere göre, ucuz tatil yapılmasının sonu gelirken, bu konuda en zor duruma girecek olan sektör ise oteller olacak. Tatilciler günümüzün dünya kitle turizmi cenneti haline gelen Akdeniz bölgesindeki oteller yaşanan bu gelişmeler sonrasında kara kara düşünmeye başladı. Portekiz, Yunanistan, İtalya ve İspanya’da bulunan otelcilik faaliyetinde bulunan kuruluşlar bu duruma dikkat çekti.

“Tatilciler yüksek fiyatlara hazırlıklı olsun”

Portekiz’in kıyı şeridi olan Algarve’de otel sahiplerinin meydana getirdiği Associação da Hotelaria de Portugal Başkan Yardımcısı Cristina Siza Vieiram tarafından yapılan açıklamaya göre, “Yükselen enerji maliyetleri, daha yüksek ücret istemi ve enflasyonun içerisine girdiği kısır döngü, tatilcilerin 2023 yaz dönemi için yükselen fiyatlara hazırlıklı olmaları gerektiğini gösteriyor. Ucuz, sık ve hızlı tatil zamanlar artık geride kaldı" dedi.

“Geçtiğimiz seneye göre fiyatlarda ki artış yüzde 17 oldu”

Tur operatörleriyle devamlı görüşme halinde olduklarını aktaran Balear Adaları Otelciler Birliği Başkanı Carolina Quetglas, “Avrupa’da gündemde olan muhtemel ekonomik kriz konusu düşünüldüğünde bu olayın zorluğu daha da yükseliyor" ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)