Avro, 9 liranın altına indi! 

20 Kasım gününden beri Avro, ilk defa 9 TL'nin altına geriledi. 

EKONOMİ 29.12.2020, 17:31 29.12.2020, 17:35
Avro, 9 liranın altına indi! 

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) başkanlığına Naci Ağbal'ın getirilmesi ve fiyat istikrarının sağlanacağına yönelik mesajların verilmesinin ardından TL'nin değeri artmaya başladı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan'ın getirilmesi ve söz konusu ismin piyasa dostu açıklamaları üzerine TL varlıklara yönelik talebin artış gösterdiği fark edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Kasım günü yaptığı açıklamada, yatırım ortamının toparlanması, kamu harcamaları ve kamu gelirlerinin niteliğinin artırılması, doğru yönetim, kayıt dışılığa son verilmesi ve mali piyasaların derinliğinin artışının sağlanması konularında yapısal reformlara imza atılacağının sinyalini verdi. Böylece TL'deki değer kazancının hız kazandığı fark edildi. 

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) sıkı bir para politikası duruşuna sahip olması ve 24 Aralık günü politika faizinde 200 baz puanlık artışa gidilmesinin yanı sıra enflasyon ile mücadele konusunda net açıklamalar yapılması üzerine TL'deki değer kazancı sürdü. 

20 Kasım gününden beri Avro, ilk defa 9 TL'nin altına gerileyerek, 8,9992 düzeyinde işlem gördü. 

Yorumlar (0)