19 Mayıs Belediyesi'nden 'Yeşilçam replikleri' ile koronavirüs mesajı!

Samsun'da 19 Mayıs Belediyesi, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirlerine vurgu yapmak için Yeşilçam oyuncularının repliklerinden oluşturulan afişleri reklam panolarında kullanarak, vatandaşlara hijyen, maske ve sosyal mesafe çağrısında bulundu.

YAŞAM 29.12.2020, 17:50 30.12.2020, 16:50
19 Mayıs Belediyesi'nden 'Yeşilçam replikleri' ile koronavirüs mesajı!

19 Mayıs Belediyesi tarafından düzenlenen, ilçedeki reklam panolarına ve raketlere asılan afişler ile pandemiyle mücadelede hijyen, maske kullanımı, mesafe hususunda alınması gereken önlemlere işaret edildi.

Sosyal medya platformlarında büyük ilgi gören afiş organizasyonunda; Çiçek Abbas, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler, Selvi Boylum Al Yazmalım, Şaban Oğlu Şaban gibi film kesitlerinde bulunan ve hafızalara kazınmış olan replikler yer alıyor.

Reklam panoları ve raketlere asılan afişlerde; "Rica ederim incinme kuzum, mesafe mühim", ''Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği, maskesiz çıkmasa bari'', "Sevgi neydi? Temizlikti, maskeydi, mesafeydi", ''Parola ne? Mesafe, maske, hijyen', "Paranın, imanın, bir de koronanın kimde olduğu belli olmaz" şeklinde yazılar, Yeşilçam repliklerine uyumlu hale getirilerek salgınla mücadelede farkındalık oluşturuldu.



Başkan Topaloğlu, konuya ilişkin konuştu

Gerçekleştirilen çalışmaya ilişkin bilgi sunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Tüm gezegeni etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele sürüyor. Yerel yönetimler olarak, çok sayıda önlem aldık, almayı da sürdürüyoruz. Ancak en büyük önlem, bireysel olarak alınan önlemdir. Bu sebeple hijyen, maske, sosyal mesafe kuralları oldukça önemli. Bizler COVID-19'a karşı farkındalık yaratmak maksadıyla Yeşilçam repliklerini kullanarak, ilçemizde bir çalışma gerçekleştirdik. Söz konusu kuralların hafızalarda kalması ve vatandaşlarımıza hijyen, maske, sosyal mesafe çağrısında bulunmak maksadıyla bu şekilde bir faaliyet yapmayı tercih ettik." ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)