AVM'lere ziyaretçi sayısı pandemi öncesini de geride bıraktı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022 senesine çok umutlu başlamamalarına karşın çok mutlu bir şekilde tamamlamaya hazırlandıklarını kaydederek, "Günlük olarak 7 milyon giriş sayılarımızın, 2023 senesinde günlük 8 milyonlara çıkıp rekor kırabileceğini düşünüyoruz. Cirolarımız da enflasyondan arındırılmış şekliyle yüzde 30'larda büyümesini öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 14.12.2022, 13:16 15.12.2022, 09:21
AVM'lere ziyaretçi sayısı pandemi öncesini de geride bıraktı

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Altaş, yapmış olduğu paylaşımda, 2022 senesinin başında salgından dolayı morallerinin sektör olarak bozuk olduğunu ve haziran ayının sonundan itibaren de ciddi bir yükseliş yaşadıklarını kaydetti.

Halkın salgın nedeniyle evde bunalmasından dolayı yeni dönemde alışveriş yapmaya akın ettiğini söyleyen Altaş, şu ifadeleri kullandı:

"Beklediğimizden de hızlı bir şekilde toparladık. Geçtiğimiz yıl vermiş olduğum röportajlarda, "2019'daki rakamlara, 2023 yılı Mart ayı gibi geliriz" şeklinde söylemiştim. Oysa ki bugün 2019 yılını reel anlamda geçmiş bulunmaktayız. 2022 senesine çok da umutlu bir şekilde başlamamamıza karşın mutlu bir şekilde tamamlıyoruz. Günlük olarak 7 milyonluk giriş sayılarımızın, 2023 senesinde günlük olarak 8 milyona çıkıp rekor kırabileceğini düşünüyoruz. Cirolarımızın da enflasyondan arındırılmış şekliyle %30'larda büyüyebileceğini düşünüyoruz. Çünkü 2022 senesinde enflasyondan arındırılmış haliyle cirolarımız yaklaşık yüzde 20 civarında büyüme gösterdi. Bunda büyük etkenler bulunuyor: İhracat ve turizm, Muğla, İstanbul ve Antalya gibi şehirlerimizde ciddi artışlar söz konusu."

"Asrın şansını iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekli"

Hüseyin Altaş, ülkemize büyük bir turizm talebi olduğunu söyleyerek, "Şu anda Almanya, Rusya, İngiltere ve öteki Avrupa ülkelerinden yoğun bir şekilde ülkemize turizm talebi var. Bununla beraber maliyetlerin artması, enerji krizi gibi konularla işçilik ve üretim anlamında ülkemize ciddi bir talep var. Ben bunu "asrın şansı" olarak değerlendiriyorum. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekli. Nezaketimizle, dürüst ticaretle, misafirperverliğimizle, alışveriş sektörüne katkıda bulunmalıyız." ifadelerini kullandı.

Altaş, bu büyüme sonucunda istihadamın artış göstermesi kayıt dışı ekonominin azalmasını, hizmet sektörünün gelişmesini bekledilkerini ifade ederek ülkemizin hala AVM'lere yatırım yapılabilir durumda olduğunu vurguladı ve 14 şehrimizde hiçbir AVM'nin olmadığı, buralara AVM'ler yapılmasının gerekliliğini, mevcut lokasyonlarda da gelişen yerlerde ihtiyaçlar tespit edilip ona göre bir rota belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)