Asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez rakam verildi

Vedat Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dolar temelinde 455 doların üzerinde en yüksek düzeye çıkaran bir düzenlemeyi Ocak 2023'te gerçekleştirdik. Temmuz ayında da aynısını gerçekleştireceğiz. Aşağı yukarı 500 dolar temelinde bir oran olacak. Çalışmalarımız hazırdır." dedi.

EKONOMİ 08.05.2023, 23:25
Asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez rakam verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bir televizyon programında gündeme dair sualleri cevapladı.



Asgari ücret

Vedat Bilgin, asgari ücrete temmuz ayında yapılacak olan zamla ilgili olarak tarihsel bir adım attıklarını ve geliri vergi dışında bıraktıklarını ifade ederek, "Asgari ücretten 1,5 senedir vergi alınmıyor. Temmuz ayında reel alım gücünü koruyacak bir şekilde düzenleme yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dolar temelinde 455 doların üzerinde en yüksek düzeye çıkaran bir düzenlemeyi Ocak 2023'te gerçekleştirdik. Temmuz ayında da aynısını gerçekleştireceğiz. Aşağı yukarı 500 dolar temelinde bir oran olacak. Çalışmalarımız hazırdır." diye konuştu.



EYT

EYT'de (emeklilikte yaşa takılanlar) emeklilik sistemine ilişkin yenilenme iddialarına dair soru sorulan Bakan Bilgin, EYT'nin yaklaşık olarak 20 senelik bir problem olduğunu ve bunu çözüme kavuşturduklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hususla ilgili olarak kendisinden çalışma yapmasını talep ettiğine işaret eden Vedat Bilgin, "O vakit yaş ortalaması düşüktü. Sistem bunu kaldıracak halde değildi. Biz hazırlığı salgın evvelinde yapmaya başladık. Yaş ortalaması 50 oldu, çok daha düşük olsaydı gerçekleştiremezdik. Uygun vakit bu. Biraz daha beklenebilirdi fakat bu haksızlık bir an evvel giderilsin istedik. 50 yaş, dengeyi kurabileceğimiz bir yaş. Yaklaşık olarak bir milyon dolayında kişinin maaşları bağlandı, bağlanamayanlar hızlı bir şekilde bağlanıyor, ikramiyelerini alıyor olacak. Bağlanmayanlar hem birikmiş maaşlarını hem de ikramiyelerini alacaklar. Hiç kimsenin herhangi bir hak kaybına uğraması söz konusu değil." yorumunda bulundu. 

Yorumlar (0)