Ankara'da balık haline baskın!

Başkent Ankara'da balıkçılara yönelik şafak vakti baskın yapıldı. 405 noktada yapılan denetimlerde balık ölçümleri, hijyen ve satıy standartları kontrol edildi.

EKONOMİ 05.12.2019, 07:09
Ankara'da balık haline baskın!

Başkent Ankara'da, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, su ürünleri sevkiyatı yapan araçlar ile Ankara Balık Hali'ndeki balıkçılara şafak vakti denetim yapıldı.

İlk olarak Karadeniz Bölgesi'nden başkente su ürünleri taşıyan araçları Ankara-Samsun kara yolundaki uygulama noktasında durduran Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, daha sonra Balık Hali'ndeki balıkçıların iş yerlerinde hijyen koşulları ile balıkların satış standartlarını denetledi.

Hamsinin asgari 9 cm olması gerekiyor

Balıkların avlanabilir asgari boy ölçülerinin hamside 9 santimetre, istavrit ve mezgitte 13 santimetre, palamutta ise 25 santimetre olduğunu belirten Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, sevkiyatı yapılan ve satışa sunular ürünlerin boylarını kontrol etti.

Denetimlerde işletmelerin balıkların boy yasağına uyduklarını tespit eden Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, balık neslinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanmasına yönelik gösterilen hassasiyetten dolayı balıkçı esnafına teşekkür etti.

30'un üzerinde ekiple 405 noktada denetim yapıldı

Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, başkent Ankara genelinde toptan balıkçı hali ile perakende satış ve yol kontrol noktaları olmak üzere 405 noktada 30'un üzerinde ekiple şafak vakti denetimler gerçekleştirildiğini kaydetti.

2019 senesi içinde toplam 7 bin 100'ün üzerinde denetim yaptıklarını ve bu denetimlerde balıkçıların büyük oranda avlanma zamanı ve boy yasağına uyduklarının belirlendiğini ifade eden Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Kurallara aykırı faaliyet gösteren 56 işletmeye idari para cezası uygulandı ve 9 tona yakın balığa el konuldu. 365 kilogram da iç sularda tespit ettiğimiz balık suya geri bırakıldı." açıklamasında bulundu. 

Genel olarak kurallara uyuluyor

Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, su ürünlerinin satışının yapıldığı yerlerde gıdada olduğu gibi hijyen ve temizlikle ilgili denetimler de gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şimdiye kadar yapılan denetimlerde çok büyük bir sıkıntı görmedik. Genel anlamda işletmelerin kurallara riayet ettiğini görüyoruz. Ufak tefek ihlal ya da ihmallerin olduğunu görüyoruz." diye konuştu. 

1635 lira ceza

Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, kurallara uymayan işletmelere 1635 lira idari para cezası uygulandığını hatırlatarak, 2019 yılında balık satışlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde toplam 100 bin liranın üzerinde idari para cezası uygulandığını, tek bir balığın bile mevsim ve boy yasağına uymaması durumunda satışına müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Yorumlar (0)