Altının yükselmesiyle birlikte bozdurma talebi arttı

Merkez Bankası’nın politika faizini 200 baz puan indirmesiyle birlikte döviz ve altının fiyatları rekorlara koşarken son günlerde vatandaşlardan bozdurma talebinin arttığını belirten kuyumcular, altının her dönem güvenli liman olduğunu hatırlatarak, yükselişin devam edeceğini öngördüklerini açıkladılar.

EKONOMİ 27.10.2021, 13:41 28.10.2021, 09:36
Altının yükselmesiyle birlikte bozdurma talebi arttı

Gram ve çeyrek altının fiyatlarındaki artışlar sürerken, gram altın haftaya 560 TL seyrinde başladı. Çeyrek altında da hafta başında fiyatlar 925 TL. seviyesinde seyretti.

Önümüzdeki günlerde altının yükselişinin süreceğini öngören kuyumcular, vatandaşların alım-satım konusunda kararsızlık yaşasalar da, bozdurma taleplerinin arttığını belirtti.

“Altındaki yükseliş eğilimi sürüyor”

Eskişehir’de hayatını kuyumculuk yaparak kazanan Engin Polat, çeyrek altın fiyatının her an 960 TL. bandına gelebileceğini söyleyerek, “Merkez Bankası’nın faiz indirimine dolar hemen tepkisini gösterdi. 9,25 bandındaki dolar 9,75’lere fırladı. Bu da altını tetikledi. 525 TL. olan gram altın fiyatı aniden 560-565 TL. seviyelerine çıktı. 830-840 TL. civarındaki çeyrek altının şu andaki fiyatı 915 TL. Şu anda biraz durağan hale gelse de biz yükseliş bekliyoruz. Müdahale olursa dolarda bir düşüş yaşanabilir ancak ons altın aynı sağlamlıkta olduğu yerde duruyor. Ons altında bir yükselme meydana gelirse dolarda bu şekilde kalırsa çeyrek fiyatı 960 TL. civarına kadar yükselebilir” açıklamasını yaptı.

“Uzun vadede en güvenli seçenek altın”

Vatandaş altının bozdurma yönlü bir talep gösterse de, uzun vadeli yatırımda her zaman altının en iyi seçenek olacağını vurgulayan Polat; “Aslında vatandaş da biraz kararsız. Ne yapacağını düşünüyor. Ama altın güvenli bir liman olduğunu bir kez daha kanıtladı. Uzun vadede hala en iyi seçenek altın” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)