ABD'deki gelişmeler Bitcoin'i hareketlendirdi

Artan global risk iştahı kripto paraları da destekledi. Kripto para birimlerinden Bitcoin, ABD'de beklentilerin az da olsa altında gelen enflasyon verilerinin Fed'in (ABD Merkez Bankası) para politikası sıkılaşmasını yavaşlatacağına ilişkin beklentilerle birlikte son iki ayın en yüksek düzeyini gördü.

EKONOMİ 11.08.2022, 21:54
ABD'deki gelişmeler Bitcoin'i hareketlendirdi

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 2'den fazla değer kazanarak 24 bin 873 dolar düzeyine dek yükseldi.

Bitcoin'in fiyatı, 13 Haziran tarihinde kaydettiği 26 bin 857 doların ardından en yüksek düzeyi gördü.

Öne çıkan bir diğer kripto para birimlerinden Ethereum ise iki ayın zirvesine ulaştı. Ethereum son 24 saat içinde yüzde 3'ten fazla yükselerek bin 931 dolara çıktı.

"Fed, ultra şahin para politikasında gevşemeye gidebilir"

Global hisse senedi piyasalarındaki olumlu seyre paralel olarak kripto paralarda da yükseliş görüldü.

ABD'de beklentilerin az da olsa altında gelen enflasyon verilerinin akabinde artan global risk iştahı, kripto paraları da destekledi.

ABD'de dün açıklanan veriler doğrultusunda, TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) temmuzda aylık olarak değişim göstermezken, senelik bazda yüzde 8,5 oranında artmıştı.

Bugün açıklanan ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) de temmuz ayı beklentilerinin tersine aylık bazda yüzde 0,5 oranında azalırken, senelik yüzde 9,8 ile beklenenden çok az artış kaydetmiş oldu.

Ekonomistler, beklentilerin altında gelen enflasyonun ardından Fed'in ultra şahin para politikasında gevşemeye gideceği beklentilerinin arttığını kaydetti.

Yorumlar (0)