50 bin TL ve üzeri kredilerde vade düşürüldü 

BDDK, 50 bin TL ve üzeri kredilerde taksit sayısının 36’dan 24’e indirildiğini açıkladı. Karar öncesinde çekilen kredilerde borç bakiyesinin 50 bin TL üzerinde olması durumunda borçlu kişinin talep etmesi durumunda en fazla 36 ay ile sınırlı şekilde taksitlerin yapılandırılabileceği açıklandı. 

EKONOMİ 17.09.2021, 16:58
50 bin TL ve üzeri kredilerde vade düşürüldü 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 50 bin TL ve üzerinde çekilen krediler için taksit sayısında düzenlemeye gitti. 36 aydan 24 aya indirilen taksit miktarı kapsamında tüm bankalar kredilerde düzenlemeye gitti. Vade sayısı düşürülen kredilerin miktarları ve faiz oranlarında yapılan düzenleme ile yeni kredi paketlerinin önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. 



Önceden kullanılan kredilerde de geçerli 

BDDK tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre önceden alınan ve borç bakiyesi olan kredilerde de yeni kararla birlikte düzenlemeye gidilecek. Borç bakiyelerinin 50 bin TL ve üzerinde kalmış olması durumunda dahi borçlu kişinin talep etmesi durumunda en fazla 36 ay vadeli olacak şekilde yeniden düzenlemeye gidilebilecek. 

Yorumlar (0)