Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçti!

Eğitimde yeni müfredata ilğişkin görüş ve önerilerin alındığı askı süreci sona erdi. Talim ve Terbiye Kurulu, gelen görüş ve önerilerden yararlanarak yeniden hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni onayladı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, sürece dair bilgi verdi.

EĞİTİM 24.05.2024, 11:40 Hakan Öksüz
Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçti!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni müfredata ilişkin görüş ve önerilerin alınması için askı sürecini başlatmıştı. Sürecin sona ermesinin ardından müfredata son dokunuşlar yapıldı. Ortaya çıkan yeni müfredat taslağı, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı.

Prof. Dr. Cihad Demirli: "67 bin 284 görüş ve öneri geldi"

Hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında açıklamalarda bulunan MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Gelen bütün görüş ve öneriler değerlendirildi, hiçbiri atlanmadı. Askıda kaldığı süre boyunca taslak ile ilgili 67 bin 284 görüş ve öneri geldi. 1 milyon 662 bin 780 defa görüntülendi bu taslak." ifadelerini kullandı. 

"Görüş ve önerilerden yüzde 58'i öğretmenlerden geldi"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslağı ile ilgili alınan görüş ve önerilerden yüzde 58'inin öğretmenlerden geldiğini kaydeden Demirli, "Öğretmenlerden gelen görüş ve öneri sayısı tam olarak 38 bin 865. Eğitim platformları, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlardan 28 bin 419 görüş geldi. Görüşlerden üçte biri ortak metinle, altıda biri okul öncesi eğitim programı ile alakalıydı." dedi.

Askı sürecinin ardından nasıl bir süreç yaşandı?

Askı sürecinde gelen görüş ve önerilerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları tarafından tek tek tasnif edildiğini ve değerlendirildiğini vurgulayan MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Gelen görüş ve önerilerden uygun olanlar, müfredat taslağına yansıtıldı. 26 derse ilişkin öğretim programları, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından 16-22 Mayıs tarihlerinde masaya yatırıldı. Kurul, yeniden görüştüğü taslağa onay verdi." değerlendirmelerinde bulundu.

Yeni müfredat ilk etapta bu sınıflar için uygulamaya alınacak

Aktarılan bilgilere göre Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi itibarıyla aşamalı olarak hayata geçirilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim döneminde okul öncesinin yanı sıra ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ile lise 9. sınıfta uygulamaya alınacak.

Yorumlar (0)