Bakan Şimşek'ten dolar yanıtı: Bırakırsak düşer

AK Partili milletvekillerinin dolar sorusunu yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ 24.05.2024, 11:57 Şeyda Gül
Bakan Şimşek'ten dolar yanıtı: Bırakırsak düşer

AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'li milletvekillerinin dolar sorusuna yanıt verdi. Besti Karalar'ın aktardığı haberde, Hazine ve Maliye Bakan Şimşek’in AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ekonomi programını ve tasarruf tedbirlerini anlattığına yer verdi.  Bakan Şimşek’in özellikle kur politikası konusunda dikkat çekici mesajlar verdiği belirtilen haberde, üyelerin ''dolar yükselir mi?'' sorusuna ''bırakırsak düşer'' cevabını verdiği kaydedildi.

Tasarruf tedbirleri açıklandı

Merkez Bankası ile alım yaptıklarını ifade eden Bakan Şimşek, bu durumun bir süre daha devam edeceğini söylediği ifade edildi. Haberde, Bakan Şimşek’in doların uzun vadede dalgalanacağını söylediği ancak 40’a sıçramasını beklemedikleri bilgisine yer verildiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sunum yaptığı aktarılan haberde, toplantıda Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirlerini anlattığı ve MKYK üyelerinin sorularını yanıtladığı ifade edildi.

1 seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner                              

Ekonomi programını hayata geçirme konusunda kararlı olduklarının altını çizen Bakan Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürmenin en büyük hedefleri arasında olduğunu söyledi. Şu anda tüm verilerin olumlu gittiğini kaydetti. “Sayın cumhurbaşkanımızda programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner” diyen Bakan Şimşek, nihai hedefin tek haneli enflasyon olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime rağmen programdan taviz vermediğini dile getiren Bakan Şimşek, “Yılsonu rakamları yüksek çıkabilir bu sizleri yanıltmasın. Programın etkilerini yaz döneminde, Haziran Temmuz gibi daha da çok hissedeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tasarruf tedbirleri uygulanacak, her yeri sıkıyoruz

MKYK toplantısında, tasarruf tedbirlerini de kapsamlı bir şekilde anlatan Bakan Şimşek, alınan tüm tedbirlerin uygulanacağını aktardı. Bakan Şimşek, '”Tedbirler uygulanacak. Bunun için her yeri sıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)