Üniversiteler dijitalleşiyor: NFT ve Blockchain bölümleri açılıyor

YÖK Başkanı Özvar, Blockchain ve NFT’nin üniversitelerde bölüm veya program olarak okutulacağını duyurdu.

EĞİTİM 14.05.2022, 21:48
Üniversiteler dijitalleşiyor: NFT ve Blockchain bölümleri açılıyor

Resmi ziyaretler kapsamında Eskişehir’de bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite öğrencileriyle Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Özvar, kendisine en çok yöneltilen sorulardan olan Blockchain ve NFT hakkında önemli bir duyuruda bulundu. 



Üniversiteler, dijital dönüşümle yenileniyor

Öğrencilerden gelen “dijital dönüşüm” soruları üzerine konuşan Özvar, şu cevabı verdi: “Pandemi öncesinde uzaktan eğitimle edindiğimiz tecrübeleri pandemi sürecinde hiçbir olumsuzluk yaşamadan tüm okullarda uyguladık. Uzaktan eğitim üniversitelerimizde pandemiden önce vardı. Pandemiyle birlikte bu eğitim türü hızla yaygınlaştı. Üniversitelerimiz son 20-25 senelik dilimde önemli adımlar attı. Dijitalleşme süreciyle birlikte son teknoloji yazılım ve programlar kullanılmaya başlandı. Pandemi döneminde dijitalleşme hakkında ciddi tecrübeler yaşadık.”



“Blockchain ve NFT dersleri tasarlıyoruz”

“Son dönemlerde ülkemizde en çok talep edilenlerden biri de Blockchain ve NFT konularının üniversitelerde okutulması. Bu konular küreselde de büyük rağbet görüyor. Bizim de açıkçası en çok hoca ihtiyacı duyduğumuz alanlar bunlar. Aranızda bu konularla ilgilenenler varsa hiç durmadan devam etsinler. Biz, üniversitelerimizde bu konuların okutulacağı bölümler veya programlar tasarlamaya başladık.”

Yorumlar (0)