Zelenskiy: Erdoğan ve Aliyev'den öneri geldi

Zelenskiy, Aliyev ile Erdoğan'ın Rusya ile müzakereleri organize etmeyi önerdiğini açıkladı.

DÜNYA 26.02.2022, 22:20
Zelenskiy: Erdoğan ve Aliyev'den öneri geldi

Ukrayna lideri Zelenskiy, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video mesajında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına dair değerlendirmeler yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakerelerin en kısa zamanda başlaması amacıyla yardımcı olacaklarını ifade ettiğini aktaran Zelenskiy, bahse konu teklifi büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Zelenskiy, Hindistan, İtalya, Hollanda, Yunanistan ve İsviçre liderleriyle görüşme yaptığını aktararak, Ukrayna'nın normal medeni dünyanın dikkatini ve samimiyetini kazandığını ifade etti.

Rusya'ya SWIFT yaptırımı hususunda netice elde ettiklerini dile getiren Zelenskiy, Rusya'nın global finans sisteminden ihraç edileceğini ve milyarlarca dolar zarara uğrayacağını kaydetti.

"Sonuna dek savaşacağız"

Ukrayna lideri, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis de dahil olmak üzeri birçok dini liderle de konuştuğunu söyleyerek, ülkesinin zaferi için hepsinin dua ettiğini belirtti.

Bugünün 'işgalci güçlerin' Ukrayna'daki diğer her şeyle beraber kendilerini de ortadan kaldırmaya çabaladıkları gün olduğunu dile getiren Zelenskiy, "Fakat bugün, şu anda bir sığınak olarak kullanılan Kiev metrosunda ilk defa bir kız çocuğunun dünyaya gözlerini açtığı gün." diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı, ülkelerini özgürlüğe kavuşturmak için ne zamana kadar savaşmaları gerekiyorsa sonuna kadar savaşacaklarını vurguladı.

Yorumlar (0)