Zarif: Düşmanlar değil, müttefikler "barıştı"

İran Dışişleri Bakanı olan Cevad Zarif, İsrail ile Arap ülkelerinin normalleşme anlaşmaları imzalamalarına tepki gösterdi. Zarif, söz konusu anlaşmaların "düşmanlar" değil, "müttefikler" arasında imzalandığına dikkat çekti. 

DÜNYA 14.09.2020, 17:12
Zarif: Düşmanlar değil, müttefikler "barıştı"

İsrail, Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarına devam ediyor. 

İran Dışişleri Bakanı olan Cevad Zarif'ten söz konusu anlaşmalara tepki geldi. 

Bakan Zarif, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn'in İsrail ile normalleşme anlaşması imzalamasına ilişkin haberlere yer verdi. 

Zarif, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın başkanlık seçimlerine yatırım yaptığını iddia ederek, bu hamlelerini "acizlik" olarak nitelendirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump'ın damadı olan Jared Kushner'in, Arap müşterilerini "seçim fotoğrafı" için zorladığına dikkat çeken Zarif, söz konusu anlaşmaların "düşmanlar" değil, "müttefikler" arasında imzalandığını ifade etti. 

Zarif, bunun "diplomatik bir gelişme" olarak adlandırılmasının garip olduğunu ima etti. 

Ne olmuştu?

Trump, 13 Ağustos günü İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) "ikili ilişkileri normalleştirmek" amacıyla anlaşma sağladıklarını bildirmişti.

11 Eylül günü ise Trump, İsrail ile Bahreyn'in "ikili ilişkileri normalleştirmek" üzere el sıkıştıklarını duyurmuştu. 

Böylece şu ana kadar İsrail ile normalleşen Arap ülkeleri; Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn oldu. 

Yorumlar (0)