Yüzen hastane 1300'den fazla kişinin öldüğü New York'ta!

ABD Donanması’na ait "Comfort", yeni tip koronavirüsün (Covid-19) merkezi haline gelen New York'a demirledi. Geminin şehir hastanelerindeki yükü hafifletmesi hedefleniyor. 

DÜNYA 31.03.2020, 10:58
Yüzen hastane 1300'den fazla kişinin öldüğü New York'ta!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 160 binden fazla vaka tespit edildi. 5 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) merkezi haline gelen ABD'de ülke donanmasına ait "Comfort" (huzur, konfor) adlı bin yatak kapasiteli gemi, dün Manhattan'a demirledi. Yüzen hastanenin, kentte bulunan hastanelerin yükünü hafifletmesi hedefleniyor.

 

Geminin beyaz gövdesinin kırmızı haçlarla süslendiği görüldü. Pandemi hastanesi statüsünde olmayan geminin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının tedavisinde kullanılmayacağı ve travma vakaları dâhil hastanelerde bulunan başka hastaların tedavisini yürüteceği kaydedildi.  

1200 sağlık personeli var

Son olarak 11 Eylül saldırılarının ardından New York’a demirleyen "Comfort" adlı gemide 1200 sağlık personeli görev yürütmeye hazır bulunuyor.

Söz konusu gemide tıbbi laboratuvar, ameliyathaneler, eczane, CAT taraması, dijital radyoloji, bir helikopter pisti ve iki oksijen üreten tesis bulunuyor. 

Geminin diğer hastaların tedavisini üstlenmesiyle beraber New York’ta bulunan pandemi hastanelerinde de çok yataklı yoğun bakım üniteleri oluşturulacak.

Diğer yandan, New York’ta Manhattan Kongre Merkezi "Javits Center" da sahra hastanesi haline getirildi.


 

Yorumlar (0)