Yunanistan 8 FETÖ mensubu askeri başka ülkelere kaçırdı

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsünün ardından Yunanistan'a sığınan FETÖ mensubu 8 askerin, 'muhtemel bir MİT operasyonu' endişesi sebebiyle Yunan makamları tarafından Kanada, Belçika ve Almanya'ya nakledildiği öğrenildi.

DÜNYA 16.04.2022, 22:04
Yunanistan 8 FETÖ mensubu askeri başka ülkelere kaçırdı

Yunanistan medyasında yer bulan habere göre, darbe teşebbüsünün ardından askeri helikopterle Yunanistan'daki Aleksandrupoli şehrine inerek, Yunanistan'a sığınan FETÖ mensupları, ülkeden 'sessizce' kaçırıldı.

Başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attika Bölgesi'nde tutuldukları bilinen firari FETÖ mensupları, 'hareketlerinde herhangi bir sızıntıya yol açmadan geçtiğimiz yaz ve başka bir dönemde olmak kaydıyla iki aşamada' Yunanistan'dan ayrıldığı kaydedildi.

Yunanistan makamlarının, 'muhtemel bir MİT operasyonu' kuşkusu taşıdığı öne sürülen haberde, bahse konu şahısların Yunanistan'dan kaçırılmasıyla 'büyük bir rahatlama yaşandığı' ifade edildi.

Söz konusu haberde, 8 FETÖ mensubunun kaçırılmasının, Yunanistan makamlarının koordinasyonuyla gittikleri Kanada, Belçika ve Almanya makamlarınca gerekli girişimlerin sağlanmasının akabinde gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

Yunanistan yargısınca ülkeye illegal girişleri nedeniyle verilen ertelemeli hapis cezasının düşürülmesi istemiyle avukatlarının girişimlerine işaret edilen haberde, bu şartın da sağlanmasıyla birlikte bahse konu şahısların ülkeden ayrılmalarının önünde herhangi bir mani kalmadığı vurgulandı. 

20 bin FETÖ mensubu Yunanistan'a sığındı

Firari FETÖ mensupları, darbe teşebbüsünden 1 gün sonra askeri helikopterle Yunanistan’a kaçmıştı.

Yunanistan yargısı, söz konusu 8 Türk askerine ilişkin Türkiye'nin iade taleplerini geri çevirmişti.

Yunanistan temyiz mahkemesi de FETÖ'cü askerlerin 'Türkiye'de adil bir şekilde yargılanmayacaklarını ve iade edilmeleri durumunda insani olmayan muamele uygulanacağını' kararını almıştı. 

15 Temmuz'dan beri ülkemizden Yunanistan'a kaçan yaklaşık olarak 20 bin FETÖ mensubu olduğu tahmin ediliyor.

Darbe teşebbüsüne karıştıklarını kabul etmemişlerdi

Bahse konu askerler, iltica başvuruları esnasında Yunanistan medyasına da yansıyan ifadelerinde İstanbul'da görev yaptıklarını belirtmişlerdi.

Askerler, darbe hazırlığından habersiz olduklarını, kendilerine verilen emirleri uyguladıklarını kaydetmişti.

Ardından WhatsApp grubu üzerinden anlaşma sağlayarak birlikten ayrılıp boş bir bölgeye indiklerini dile getiren askerler, Yunanistan'a geçiş yapma hususunda mutabık kaldıklarını aktarmıştı.

Askerlerin kullandıkları Sikorsky tipi helikopter, ülkemize getirilmişti.

Yorumlar (0)