Yunan istihbaratçı: "Türkiye güçlendiriyor, biz parçalıyoruz"

Eski Yunan istihbaratçısı Savas Kalenderidis, "Türkiye'nin savunma endüstrisini güçlendirdiğini ancak Yunanistan'ın kendi savunma endüstrisini parçaladığını" ifade etti. 

DÜNYA 21.08.2020, 09:06 21.08.2020, 09:15
Yunan istihbaratçı: "Türkiye güçlendiriyor, biz parçalıyoruz"

Eski Yunan istihbaratçısı Savas Kalenderidis'ten kritik Türkiye açıklaması geldi. 

"Türkiye mucizeler yaratıyor"

Türkiye'nin son 20 senede özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma endüstrisini güçlendirdiğini ve mucizeler yarattığını kaydeden Kalenderidis, Yunanistan'ın kendi savunma endüstrisini parçaladığını belirtti. 

"Biz dar görüşlüyüz"

Kalenderidis, Yunanistan'ın hem politik hem de askeri anlamda oldukça dar görüşlü olduğuna dikkat çekerek, ülkesinin Türkiye'nin hedeflerini ve planlarını anlayamadığını, yani Türkiye'nin hedeflerini anlayabilecek uygun bir askeri değerlendirmelerinin mevcut olmadığını söyledi.

"Güçlü bir savunma sanayimiz yok"

Söz konusu değerlendirmelere sahip olmaları halinde Akdeniz ve Ege'de deniz egemenliğini muhafaza etmeye çalışacaklarını, güçlü bir savunma sanayi oluşturacaklarını ve havada üstünlük kuracaklarını aktaran Kalenderidis, bunların şu an mümkün olmadığını ifade etti. 

Kalenderidis, belirttiği eylemleri hayata geçirebilecek bir politik amaç, siyasal irade veya devlet planlamasına sahip olmadıklarını vurgulayarak, gelişmeleri geriden izlediklerini ve "yenilmiş" bir durumda olduklarını ekledi. 

Yorumlar (0)