Yunan Başbakan’dan Türkiye’ye karşı üstü kapalı gönderme

Çok sayıda ülke ile ortak anlaşmalar yaptıklarını ifade eden Yunan Başbakan, Türkiye ile gerilimi yükseltici tutumlarda bulunuyor.

DÜNYA 11.09.2022, 10:30
Yunan Başbakan’dan Türkiye’ye karşı üstü kapalı gönderme

Atina idaresi, gerilimi yükseltici adımlar atmaya devam ediyor. Doğu Akdeniz ve Ege’de Türk savaş uçaklarına uyguladığı tacizlerle gündeme gelen Yunan kesimi, kendisini uluslararası bölgelerde haklı çıkarma uğraşına girmiş durumda.

“Daha fazla müttefikimiz var”

Atina'dan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Türkiye’yi üstü kapalı bir şekilde tehdit etmeye çalışan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Uluslararası Ticaret Fuarı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu. Ülkesinin birçok müttefiki olduğunu ileri süren Miçotakis, "Yunanistan, onlarca ortaklık anlaşmasına imza attı. Bizim daha fazla müttefikimiz bulunuyor." dedi.

“Ege’de karşı kesimden tehdit alıyoruz”

"Ege'nin karşı kesiminden tehditler ile karşı karşıya kaldıklarını" iddia eden Miçotakis, “Arap, Asya, Afrika ve Batı dünyasına varana kadar birçok ülke ile müttefik bağlarına sahibiz. Bunların içerisinde daha değerli olanlar ise stratejik savunma protokolleri sağladığımız ABD ve Fransa." ifadesini kullandı.

Miçotakis: “Caydırıcılık mızrağı ile hareket ediyoruz”

Geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulunan Yunan Başbakan, "Biz sözümüzü verdik. Gururlu vatanımızı sonuna kadar savunacağız. Yunanistan, İyon Denizi'nde karasularını 12 mil kadar genişletmiştir. Şu anda da karasularımız daha da büyüktür." demişti.

Yunanistan yerel basınında yer alan haberlere göre, Kiryakos Miçotakis şu ifadelerde bulunmuştu, "Ülkemiz diplomatik kalkandır. Bunun yanı sıra ulusal caydırıcılık mızrağıyla beraber hareket etmektedir."

Ne olmuştu?

Son olarak Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Bozcaada açıklarında uluslararası sularda devam eden Ro-Ro gemisine taciz ateşi açmıştı.

Düzensiz mültecilerin botlarını geri itme müdahalesinde bulunan Yunan kuvvetleri, Türk F-16'larına da S-300 ile tacizde bulunmuştu.

Yorumlar (0)