Yozgat’ta büyük panik! Doğu Ekspresi raydan çıktı

Ankara’dan yola çıkan Doğu Ekspresi, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde raydan çıktı. Olayın ardından Vali Ziya Polat da ilçeye gelerek tren içindeki yolculara geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÜNDEM 11.09.2022, 10:51 11.09.2022, 14:11
Yozgat’ta büyük panik! Doğu Ekspresi raydan çıktı

Yozgat’ta dün gece korkutan bir gelişme yaşandı. Ankara’dan Kars’a gitmek üzere yola çıkan Doğu Ekspresi, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde raydan çıkınca büyük panik yaşandı. Edinilen bilgilere göre, trenin 2’nci vagonu, Caferli köyü mevkiinden geçiş yapılırken raydan çıktı. Yaşanan olayın ardından Doğu Ekspresi, TCDD’ye ait başka bir lokomotif tarafından çekilerek, Yerköy Tren Garı’na götürüldü. Yolcuların bazılarının otobüs ile bazılarının ise tren ile Kars’a götürüldüğü bildirildi. 

“Çok şükür ki, bir can kaybımız yok”

İl Valisi Ziya Polat da gece saatlerinde ilçeye gelerek hem yolculara geçmiş olsun dileklerini iletti hem de yetkililer ile bir araya gelerek son durum hakkında bilgi aldı. Yolcuların tüm ihtiyaçlarının büyük bir hassasiyet ile karşılandığını dile getiren Vali Polat, “Ankara’dan Kars istikametine doğru hareket eden Doğu Ekspresi’miz, bu gece Yerköy’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta raydan çıkmıştır. Trenimizin 2’nci vagonunun raydan çıkması sebebiyle hepimizi korkutan bir durum yaşandı. Çok şükür ki, bir can kaybımız yok” şeklinde konuştu. 

“Devletimiz tüm imkânları ile vatandaşlarımızın yanındadır”

TCDD ekiplerinin bölgedeki çalışmalarına devam ettiğini belirten Vali Polat, “Şu an trenimiz yeniden Yerköy istasyonuna getirildi. Yolcularımızın hiçbirini mağdur etmeyeceğiz. Devletimiz tüm imkânları ile vatandaşlarımızın yanındadır. Ben bir kez daha herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşlarımıza her türlü konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)