Vuhan laboratuvarı o fotoğrafları yok etti!

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün internet sitesinden apar topar kaldırılan bazı fotoğraflar "suç örtbas etme" olarak değerlendiriliyor. Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden bilim insanlarının koruyucu kıyafet giymeden mağaralara girdiği ve yarasaları incelediği görülen fotoğraflar siteden uçtu. Enstitü ayrıca, 2018 yılının Mart ayında, ABD'li bilim ve teknoloji uzmanı Rick Switzer'in enstitüye yaptığı ziyarete ilişkin fotoğrafları da web sitesinden kaldırdığı fark edildi.

DÜNYA 03.05.2020, 11:27
Vuhan laboratuvarı o fotoğrafları yok etti!

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarlarında çalışan bilim insanlarının yarasaları kuruyucu ekipman olmaksızın incelediği ve bilim insanlarının mağaraları koruyucu kıyafet giymeden gezdiğini gösteren fotoğrafları web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı.

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün web sitesinden çok az koruyucu ekipmanla mağara gezen görevlilerin ve 2018 yılının Mart ayında ABD'li bilim ve teknoloji uzmanı Rick Switzer'in Vuhan Viroloji Enstitüsü'ne yaptığı ziyarete ilişkin fotoğrafları kaldırdığı tespit edildi.

Videoda anlatılıyor

Dailymail'in aktardığı bilgiye göre Aralık ayında internette yayınlanan bir videoda ise Vuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nde bir araştırmacı olan Tian Junhua'yı mağaralardan numune topladığını söylemiş ve "Her şeyi kirleten yarasaların dışkısına kolayca temas ediliyor. Oldukça riskli. Korkuyu hissediyorum. Enfeksiyon korkusu" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın ısrarı

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüsün Çin'deki laboratuvarlardan yayıldığında ısrar ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli CNN televizyonu da ABD istihbaratının Covid-19 salgınının sıfır noktası kabul edilen Vuhan'daki viroloji laboratuvarında üretildiği iddialarını araştırdığını bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, bir gazetecinin, "Koronavirüsün kökeninin Vuhan Viroloji Enstitüsü olduğundan emin olmanızı sağlayan herhangi bir şey gördünüz mü?" sorusuna, "Evet, gördüm" şeklinde cevap vermişti.

Yorumlar (0)