Vaka sayıları yeniden artınca Belçika alarma geçti!

Belçika'da tatil sezonunun sonunda okulların açılmasıyla vaka sayılarının yeniden artış göstermesi üzerine hükümet tarafından 1 ay süreyle Brüksel'de bulunan tüm parti salonu, kafe, kantin, bar ve spor kulüplerini kapatma kararı alındı.

DÜNYA 08.10.2020, 23:45
Vaka sayıları yeniden artınca Belçika alarma geçti!

Belçika’da koronavirüse yakalananların sayısının günlük ortalaması 2 bin 500’ün üstüne çıktı.

Haftalık olarak vaka sayılarının günlük ortalamasını yayınlayan Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’nün paylaştığı verilere göre 29 Eylül-5 Ekim haftası arasında korona teşhisi konulan kişi sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 64’lük artış göstererek 2 bin 595’e çıktı.

Toplamda 11 milyon 400 bin nüfusu bulunan ülkede salgının başından bu zamana dek koronaya yakalanan kişilerin sayısı 137 bin 868 olurken, hastalıktan dolayı şimdiye dek 10 bin 108 kişi ise yaşamını yitirdi. Günlük ortalama can kaybı ise 12 oldu.

1 ay süreyle kapatmalar…

Salgının endişe veren boyutlara ulaştığı Belçika Brüksel’de kafe, parti salonu, bar, kantinler ve spor kulüpleri bir ay süreyle kapatıldı.

Vakalarda dikkat çeken artış

Belçika’da yaz aylarının başında günlük olarak vaka sayısı 100’ün altına düşmüştü fakat tatil sezonunun sonunda okulların açılmasıyla vaka sayıları yeniden yükselmeye başlamıştı.

Bunun ardından başkent Brüksel gibi vakaların fazla olduğu yerlerdeki yerel hükümet ve federal hükümet, salgınla mücadeleye ilişkin tedbirleri sıkılaştırmaya yönelik karar aldı.

Yorumlar (0)