Üniversite diplomaları avatarlara verildi!

Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle toplu etkinliklerin yasaklandığı dönemde öğrenciler için avatarlı bir mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Öğrencilerin, kişiselleştirilmiş avatarlar aracılığıyla diplomalarını aldıklarını görüldü.  

DÜNYA 26.08.2020, 11:47 26.08.2020, 11:51

Çin'de ortaya çıkarak yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkisini sürdürürken, eğitim-öğretim hayatını tamamlayan kişiler, heyecanla bekledikleri mezuniyet töreninden mahrum kaldı. 

Fakat yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yoğun önlemler alan bir üniversite, mezun olan öğrenciler için ilginç bir çözüm geliştirdi. 

O üniversite, "Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay" oldu. Söz konusu üniversite, öğrencilerine mezuniyet mutluluğunu yaşatmak için sanal bir tören gerçekleştirdi. Mezun olan 2.000 öğrenciye ait avatarlar, Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay'ın direktörü olan Subhasis Chaudhuri'ye ait avatar tarafından diplomalarını alabildi. 

Söz konusu tören, hem iki yerel televizyon kanalında hem de sosyal medya platformlarında canlı yayınlandı. Basın Enformasyon Bürosu'nun (PIB) yaptığı açıklamada, Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay'ın öğrencilerin sağlığını tehlikeye atmak istemediği fakat onların böyle bir üniversiteyi bitirme gururundan mahrum bırakılmamaları için sanal mezuniyet töreni düzenlediği ifade edildi. 

Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay'ın sanal mezuniyet törenine katılan öğrenciler de yaşadıklarını sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Mezun olan bir öğrenci, doktora diplomasını Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay'ın 58'inci mezuniyet töreninde teslim aldığına dikkat çekerek, komite tarafından herkes için kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturulduğunu belirtti. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'den konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Hindistan Başbakanı Modi, söz konusu töreni "teknoloji ve geleneklerin muhteşem bir karşımı" şeklinde değerlendirdi. 

Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay, ülkenin en önemli teknik üniversitelerinden birisi olarak biliniyor. Buradan Google CEO'su olan Sundar Pichai gibi saygın kişiler mezun oldu. 

Yorumlar (0)