Ülke buz kesti: Nüfusun yüzde 60'ı tehlikede

ABD’de dondurucu kar fırtınasından en fazla etkilenen New York’a bağlı Buffalo şehrinde felaketin boyutları görüntülenirken, ülke genelinde kar fırtınasından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı 50’ye çıktı. 'Öldürücü kar fırtınası' sebebiyle ülke nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 60'ının olumsuz yönde etkilendiği belirtildi.

DÜNYA 27.12.2022, 00:03 27.12.2022, 17:53
Ülke buz kesti: Nüfusun yüzde 60'ı tehlikede

Ülkenin büyük bir bölümünü etkileyen kar fırtınası sürüyor.

Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Buffalo'da araçların trafiğe çıkışına yasak getirildi.

ABD'liler uzun ve yoğun kar yağışının korkusuyla marketlerdeki ürünleri tüketti, marketlerin rafları bomboş kaldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, bir markette yağmalama olayı yaşandı.

Kar fırtınası sebebiyle mahsur kalan Buffalo şehrinin bazı sakinleri Noel’i itfaiye binasında kutladı.

Ülkede milyonlarca insan kar fırtınası sebebiyle elektriksiz kaldı. 



Bilanço artıyor

ABD'de kar fırtınası sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 50'ye yükseldi. Sadece New York'ta 25 kişi öldü. Kanada’da dört kişi, Meksika'da üç kişinin aşırı soğuktan dolayı can verdiği belirtildi. ABD, Kanada ve Meksika’da toplam 57 kişi hayatını kaybetti.

Meksika hududundaki Rio Grande'den Kanada'daki Büyük Göller'e değin kapsamı genişleyen 'öldürücü kar fırtınası', ülke nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 60'ını olumsuz yönde etkiliyor.

ABD’de son dört gün içinde yaklaşık olarak 13 bin uçuş iptal edildi.



'Nesilde bir defa görülebilecek' soğuk

Ülkede, 21 Aralık'ta yerel ve ulusal hava raporlama kurumları, 'her neslin bir defa görebileceği' şiddette karlı ve soğuk hava koşulları hususunda uyarıda bulunmuştu.

NOAA (Ulusal Hava Durumu Servisi), ABD'nin bazı noktalarında son 40 senedir yaşanmamış soğuk hava koşullarının yaklaştığını açıklamıştı. NOAA, 'yoğun kar yağışının hayati tehlike oluşturacağına' dikkat çekmişti. Ayrıca, soğuk hava etkisiyle oluşacak olan fırtınanın, ABD'nin Kanada hududundaki Great Lakes bölgesinde üçüncü kategorideki bir kasırganın basıncıyla eş değer olacağı bilgisi aktarılmıştı.

Yorumlar (0)