Ukrayna zirvesi sonrası NATO’dan açıklama: Putin’in kararı korkunç bir hata!

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna’da meydana gelen gelişmeler dahilinde güvenlik durumunu görüşmek için telekonferans yoluyla bir araya geldi. Ukrayna zirvesi sonrası NATO yaptığı açıklamada, “Putin’in saldırı kararı korkunç bir hata” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 25.02.2022, 20:57 25.02.2022, 20:59
Ukrayna zirvesi sonrası NATO’dan açıklama: Putin’in kararı korkunç bir hata!

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna’da meydana gelen gelişmeler dahilindeki güvenlik durumunu konuşmak üzere telekonferans yöntemiyle bugün bir araya geldi.

NATO Olağanüstü Zirvesi’nde liderler, Ukrayna’ya Rusya’nın askeri müdahalesini ve son gelişmeleri konuştu.

NATO tarafından Ukrayna zirvesinin ardından yapılmış olan açıklamada, “Putin’in saldırı kararı korkunç bir hata” şeklinde konuştu.

“Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz”

NATO’nun Ortak Sefer Gücü ülkelerinin liderleri tarafından, Rusya’nın en güçlü şekilde kınandığı ifade edildi.

NATO’nun Ortak Sefer Gücü’nde Norveç, Hollanda, İsveç, Litvanya, Finlandiya, Estonya, Latvia, İngiltere ve Danimarka bulunuyor.

NATO’nun Birleşik Krallık liderliğindeki görev grubu ortak açıklamasında, “egemen ve özgür bir Avrupa ülkesine yapılmış olan bu sebepsiz ve vahşi saldırıdan dolayı dehşete düştüklerini” kaydetti. Yetkililer tarafından yapılan saldırının “BM Sözleşmesi’nin ve Rusya’nın Helsinki Nihai Senedi, Budapeşte Memorandumu ve Paris Şartı’nın temel taahhütlerinin ciddi bir ihlali olduğunu” kaydetti.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Rusya’yı akan kanı durdurmaya, derhal gerilimi azaltmaya ve kuvvetlerini Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarının ötesinde bulunan bölgeye çekilmeye çağırıyoruz. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ciddi şekilde destekliyoruz.”

Yorumlar (0)