Ukrayna'da yine patlama sesleri: Su ve elektrikler kesildi!

Ukrayna, bugüne de bomba sesleriyle uyandı. Ülkenin beş bölgesinin Rus seyir füzeleri tarafından vurulduğu kaydedildi. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko, Rusya tarafından 40 seyir füzesinin fırlatıldığını belirtti. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko ise altyapı tesislerinin hasar alması nedeniyle kentin bazı bölgelerine su ve elektrik verilemediğini bildirdi.

DÜNYA 31.10.2022, 11:06 01.11.2022, 08:16 Hakan Öksüz
Ukrayna'da yine patlama sesleri: Su ve elektrikler kesildi!

Rusya'nın saldırılarıyla 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarında başlayan savaşta 8 ay geride kaldı. Önceki günlerde tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini açıklayan Rusya, Ukrayna ordusunun bu koridoru kullanarak Rus gemilerini vurduğunu iddia etti. Son haftalarda saldırılarını Ukrayna'nın sivil altyapısına yönelten Rusya, savaşa yeni bir boyut kazandırdı. Savaşın ortasında Ukrayna'da yaşamaya çalışan insanlar, bugün de patlama sesleriyle uyandı.

En az 10 patlama sesi duyuldu

Son haftalarda saldırıların hedefi haline gelen başkent Kiev'den sabah saatlerinde patlama sesleri geldi. Bölgede yaşayanlar, en az 10 patlama sesi duyduklarını belirtti. Patlamaların yaşandığı bölgelerde dumanların yükseldiği görüldü. Rus ordusunun Ukrayna'daki bazı kentlere füze saldırısı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı: "40 seyir füzesi fırlatıldı"

Twitter hesabından patlamalara ilişkin açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko, saldırıların Rus seyir füzeleri ile yapıldığını aktardı. Geraşçenko, Rusya tarafından Ukrayna'ya 40 seyir füzesi fırlatıldığını belirtti. Füze saldırısı yapılan bölgelerin Kiev, Zaporijya, Odessa, Harkiv ve Kirovograd olduğu aktarıldı.

Kiev'in bazı bölgelerinde elektrik ve su kesintisi var!

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, saldırıların ardından kentteki son durumu aktardı. Telegram hesabından paylaşımda bulunan Kliçko, kritik altyapı tesislerinin hasar aldığını ifade etti. Kiev'in bazı bölgelerine elektrik verilemediğinden bahseden Vitaly Kliçko, "Suların kesildiği bazı bölgeler var. Ekiplerimiz su ve elektrik verilemeyen bölgelerin sorunlarını çözmek için çalışıyor." ifadelerini kullandı. 

Hava savunma sistemleri devrede 

Patlama seslerinin sadece Kiev'de değil, Zaporijya ve Odessa gibi bölgelerde de duyulduğu belirtildi. Rus güçlerinin özellikle de kritik enerji tesislerini hedef alarak Kiev yönetimini zor durumda bırakmak istediği kaydedildi. Ukrayna hava savunma sistemlerinin, Rus füzelerini vurmak için mücadele ettiği vurgulandı.

Zelenski: "Gıda krizinin bilinçli olarak ağırlaştırıyorlar"

Ukrayna'nın yüzde 15'ini ilhak eden ve ülkedeki sivil altyapıyı hedef alan Kremlin yönetimi, tahıl anlaşmasından da çekildi. Söz konusu gelişmeler, savaşın uzayacağına yönelik tahminleri güçlendirdi. Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesini eleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Kremlin yönetimi, kış ayları yaklaşırken aniden anlaşmadan çekildiğini duyurdu. Bu karar, kış aylarında Ukrayna'nın daha çok zorluk çekmesini hedeflediklerini gösteriyor. Gıda krizinin bilinçli olarak ağırlaştırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)