Evlat nöbeti bin 155’inci gününde: “Olduğunuz yer size ait değil”

HDP il binasının önünde gerçekleştirilen evlat nöbeti bin 155'inci gününde de kararlılıkla devam ediyor. Evlatlarına çağrı yapan ailelerden Necmettin Biçer, "Olduğunuz yer size ait bir yer değil." ifadelerini kullanarak kızına çağrıda bulundu.

YAŞAM 31.10.2022, 11:15 01.11.2022, 09:50
Evlat nöbeti bin 155’inci gününde: “Olduğunuz yer size ait değil”

Diyarbakır'da 3 Eylül 2019 tarihinde yurdun dört bir kesiminden gelen ve HDP il binasının önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umut dolu bekleyişi bin 155'inci gününde kararlılıkla sürdürülüyor.

4 senedir bekliyor

Çocuklarının hain terör yapılanması PKK tarafından zorla götürüldüğünü iddia ederek düzenlenen evlat nöbetinde şu ana kadar 38 aile evladıyla bir araya geldi. PKK terör örgütü tarafından kızının zorla dağa götürüldüğünü aktaran Necmettin Biçer, yaklaşık 4 senedir HDP İl Başkanlığı binasının önüne geldiğini ve evlat nöbetinden vazgeçmediğini dile getirdi.

“Ya öl ya da öldür”

Evlat nöbetini bütün çocuklar dağdan inene kadar devam edeceklerini aktaran Biçer, "Dağlara götürülen çocuklara buradan seslenmek istiyorum. Olduğunu yer sizlere ait değil. Sizin olmanız gereken yer, ailelerinizin yanı olmalıdır. Gelin güvenlik kuvvetlerine teslim olun. Devlet hepimizindir. Sizler kim adına orada duruyorsunuz. Sizleri oralarda mağaralara sokmuşlar. Ya öl ya da öldür diye tehdit ediyorlar." dedi.

“Sözde yöneticilerin çocukları Amerika’da en iyi yerlerde”

Edinilen bilgilere göre, kızına seslenen ve teslim olması yönünde çağrı yapan Biçer, "Sizlerin sözde yöneticileri saraylarda hayat sürerken, çocukları Amerika’da gezip, en iyi yerlerde eğitim alırken, sizi de dağlara götürüp mağaralara sokmuşlar. 38 çocuğumuz buraya geldi ve ailelerine kavuştu. Şimdi de aileleri ile beraber yaşamlarını yeniden devam ettiriyorlar. Kızım Gülcan, bak eğer beni duyuyor ya da görüyorsan gel. Burada güvenlik ekiplerine teslim ol." ifadelerinde bulundu.

Yorumlar (0)