Türkleri aşağılayan "ırkçı boyama kitabı" için özür geldi!

Almanya'da Müslüman ve Afrikalıları aşağılayan bir boyama kitabı dağıtan aşırı sağcı AfD partisi baskılar üzerine özür diledi. İçinde elinde Türk bayrağı ve silah bulunan kişiler de bulunan kitap hakkında soruşturma başlatıldı.

DÜNYA 20.02.2020, 10:35
Türkleri aşağılayan "ırkçı boyama kitabı" için özür geldi!

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Krefeld kentinde bir etkinlik düzenleyerek çeşitli boyama kitapları dağıtmıştı. Kitabı inceleyenler, içinde oldukça ırkçı görsellerin olduğunu fark edince AfD'ye büyük tepki gösterdi.

Kitabın içinde ellerinde silah ve Türk bayrağı olan kişiler arabalarının camlarından sarkarken başka bir resimde burka giyen kadınların da olduğu bir havuzda Afrikalı erkeklerin mayo giyen kadınları rahatsız ettiği tasvir edildi.

Krefeld polisi, aşırı sağcı partinin Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Meclis Grubu tarafından düzenlenen etkinlikteki boyama kitapları hakkında çok fazla nefret suçu yüzünden suç duyurusunun kendilerine iletildiğini açıkladı.

Sosyal medyada da hızla yayılan boyama kitabı hakkında konuşan AfD Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Meclis Grubu Başkanı Markus Wagner, ilk açıklamasında kitabı savunarak "hiciv" yapıldığını söyledi fakat tepkilerin artması üzerine yapılanın bir "hata" olduğunu kabul ettiklerini ve özür dilediklerini açıkladı.

Parti, kitabın basılması ve dağıtılmasını " organizasyonel bir hata" olarak tanımladı ve boyama kitabı projesinin rafa kaldırıldığını açıkladı. Partinin açıklamasında kitaptaki çeşitli tasvirlerin "meclis grubunun görüşlerini yansıtmadığı" ifade edildi.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Meclisi, kitapların kamu fonlarıyla basılıp basılmadığını öğrenmek için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)