Türkiye’de seçim Yunan basınının gündeminde

Türkiye’de seçime kısa bir süre kala meydana gelen gelişmeler Yunan basınında da ele alındı. Yunan basını, Millet İttifakı'nda bir iç çekişmenin görüldüğünü, kamuoyunun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelmeye başladığını yazdı.

DÜNYA 06.03.2023, 11:43 06.03.2023, 11:49
Türkiye’de seçim Yunan basınının gündeminde

Türkiye 14 Mayıs günü seçime gidecek. İttifaklardan adaylar hakkında açıklamalar gelmeye devam ederken Altılı Masa’da meydana gelen gelişmeler Yunan basını tarafından ele alındı.

"Erdoğan'a seçim hediyesi"

Son günlerde Türkiye siyasi açıdan hareketli anlar yaşıyor. Millet İttifakı’nda yaşanan son gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Bu noktada farklı ülkelerden de konu ile ilgili yorumlar gelmeye devam ediyor. "Altı parti arasında görülen felç edici derecede tutarsızlık, Erdoğan'a seçim hediyesi" yorumu yapan Yunanistan basınından Kathimerini gazetesi, haberinde muhalefette meydana gelen olayları aktardı.

"Muhalefet cephesi çatırdıyor"

“Türkiye'de muhalefet cephesi çatırdıyor.” ifadesinde bulunan gazete, Erdoğan'a karşı bir şekilde oluşturulan koalisyonun farklılıklarını ortadan kaldırmaması halinde Erdoğan'ın kamuoyunda daha fazla dikkat çekeceğine işaret etti.

Yorumlar (0)