Fatih Erbakan'a soruldu: 5'li masadan davet gelirse ittifaka katılır mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılması sonrasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan dikkat çeken bir açıklama paylaşıldı. Kılıçdaroğlu çağrıda bulunursa partisinin tavrının ne olacağına ilişkin soruya Erbakan, siyasette 1 günün çok uzun bir zaman olduğunu söyleyerek "Bizler bir ittifakta olmayız diye kesin bir şey söylemiyoruz." şeklinde konuştu.

SİYASET 06.03.2023, 11:47 06.03.2023, 11:51
Fatih Erbakan'a soruldu: 5'li masadan davet gelirse ittifaka katılır mı?

Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılması ve ayrılırken de Millet İttifakı'nı hedef alarak çok sert sözler söylemesi siyasetin gündeminde büyük bir ses getirdi. Akşener olmadan dün ilk kez 5 lider bir araya geldi. Bugün cumhurbaşkanı adayının açıklanması beklenirken, Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'dan ise katıldığı bir yayında dikkat çeken açıklamalar geldi.

tv100'de katıldığı Oğuz Haksever'in yayınında konuşan Erbakan, ittifak sorusunu da cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu'ndan bir çağrı gelirse ittifaka dahil olur mu?

Erbakan, "Kılıçdaroğlu'ndan bir davet gelirse tavrınız ne olur?" sorusunu cevaplarken "Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikalarına ilişkin eleştirilerimiz ortada. Bu konuda uzlaşı sağlamak şu an çok söz konusu olmaz diye düşünüyorum." dedi.

Erbakan: Siyasette 1 gün çok uzun bir zaman

Siyasette 1 günlük sürenin çok uzun bir zaman olduğunu söyleyen Erbakan, "Şu anda içerisinde yer aldığımız durumda, bizler kendi adayımızı çıkartacağız ancak siyasette 24 saat çok uzun bir zaman. Prensipler hususunda anlaşabilirsek, bir ittifakta bulunmayız diye de net bir çizgimiz yok. Esas konu vekil olmak ve Meclis'e girmek dışında prensipler üzerinde anlaşmaktır. Şimdiye dek geldiğimiz aşamada böylesine bir ittifakla anlaştığımız yok. Bizler tek başımıza gireceğiz, öyle gözüküyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)