Türk bayrağını yırtan Yunan vekile yaptırım süreci başlatıldı!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında yaptırım süreci başlatıldı. 

DÜNYA 30.01.2020, 17:20
Türk bayrağını yırtan Yunan vekile yaptırım süreci başlatıldı!

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, Genel Kurul'da Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında yaptırım süreci başlattığını duyurdu. 

Avrupa Parlamentosu (AP) Sözcülüğü Vekili Delphine Colard, yaptırım sürecinin AP'nin Usul Kuralları gereği "Cezalar" başlıklı 176'ıncı maddesine dayanarak başlatıldığını ifade etti. 

David Sassoli'nin Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a yazılı olarak bildirimde bulunduğunu kaydeden Colard, "Söz konusu olaydan sonra AP Başkanı, milletvekili hakkında yaptırım sürecini başlatmıştır." dedi. 

Yaptırımlar arasında "2 ila 30 günlüğüne yetkilerinin askıya alınması", "kınama", "parlamento faaliyetlerine katılımın bir süreliğine askıya alınması" ve "Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda oy hakkının elinden alınması" gibi seçenekler yer alıyor. 

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" isimli oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu konuşulmuştu.

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi olan Yunan milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" demişti. 

Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı çıktığını belirten Lagos, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara maruz kaldığını ileri sürmüştü. 

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." ifadelerini kullanmış, hemen ardından kağıttan yapılan Türk bayrağını yırtmıştı.

Skandal bir harekete imza atan Lagos, büyük tepki çekmişti. Oturumun yöneticisi, itidal çağrısı yaparak bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)