Trump'tan uyarı: "Üçüncü dünya ülkesine dönüşeceğiz"

Sığınmacıların kendi ülkelerine geri yollanması için kullanılan "42. Madde" adlı düzenleme, 11 Mayıs'ta yürürlükten kalkacak. Eski ABD Başkanı Trump, düzenlemenin yürürlükten kalkacak olmasıyla ilgili, "Maalesef üçüncü dünya ülkesine dönüşeceğiz." dedi.

DÜNYA 05.05.2023, 19:17 Hakan Öksüz
Trump'tan uyarı: "Üçüncü dünya ülkesine dönüşeceğiz"

ABD'de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den yarışacak isimlerden biri olan Donald Trump, TruthSocial'dan yaptığı paylaşımda bir tehlikeye işaret etti. Trump, koronavirüs salgını döneminde çıkarılan ve sığınmacıların kendi ülkelerine geri yollanması için kullanılan "42. Madde" isimli düzenlemenin sona erecek olmasını "felaket" olarak niteledi.

"11 Mayıs, ABD tarihine kara leke olarak geçecek"

Söz konusu yasal düzenlemenin 11 Mayıs'ta sona erecek olmasının ABD için kötü olduğuna vurgu yapan Trump, "Bu düzenlemenin yürürlükten kalkacağı 11 Mayıs, ABD tarihine kara leke olarak geçecek. Sığınmacıların, ülkelerine yollanmasının ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Üçüncü dünya ülkesine dönüşeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Trump yönetimi tarafından uygulamaya konulmuştu

42. Madde'nin yürürlükten kaldırılacak olmasıyla ilgili önlem alınacağını bildiren ABD İç Güvenlik Bakanlığı, güney sınırına ilave 1500 askerin gönderilerek iç göç makamlarının destekleneceğini kaydetti. Trump yönetimi tarafından "kamu sağlığı" gerekçesiyle yürürlüğe konulan uygulama, Biden yönetimi tarafından da devam ettirilmişti.

Yorumlar (0)