Trump'tan kraliyet çiftine: Gelmişsiniz ama para ödemeyeceğiz!

Kanada'dan ABD’ye taşındıkları öğrenilen Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, burada da "güvenlik harcaması" tartışmalarına maruz kaldı. ABD Başkanı Donald Trump, "Kanada'yı ABD için terk ettiler, ancak ABD güvenlik koruması için para ödemeyecek." açıklamasında bulundu. 

DÜNYA 30.03.2020, 12:27
Trump'tan kraliyet çiftine: Gelmişsiniz ama para ödemeyeceğiz!

İngiltere'de Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğini bırakacaklarını duyurmalarının ardından birçok tartışmanın odak noktası haline geldi. 

İngiltere’den ayrılmalarının ardından Kanada’da yaşayan çift, geçici olarak ABD’nin Kaliforniya eyaletine taşınmaları nedeniyle kendilerini yeni bir polemiğin ortasında buldular. 

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kraliçe’nin ve İngiltere'nin büyük bir arkadaşı ve hayranıyım." ifadelerini kullandı.

Kraliyet çiftine uyarıda bulunan Trump, "Krallığı terk eden Harry ve Meghan'ın Kanada'da kalıcı olarak ikamet edecekleri bildirildi. Şimdi Kanada'yı ABD için terk ettiler, ancak ABD güvenlik koruması için para ödemeyecek. Onlar ödemek zorunda!" uyarısını yaptı. 

"ABD hükümetinden güvenlik kaynakları talep edilmeyecek"

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın sözcüsü, çiftin bu konuda ABD hükümetinden bir yardım istemeyi düşünmediğini söyledi. 

Sözcü, "Sussex Dükü ve Düşesi’nin ABD hükümetinden güvenlik kaynakları talep etme planı yoktur. Özel olarak finanse edilen güvenlik düzenlemeleri yapılmıştır." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)