Trump'tan cezaevinde ölen Navalny hakkında yorum: "Aynı durumdayız"

Rusya lideri Putin'e yönelik hayranlığını sık sık belirten eski ABD Başkanı Donald Trump, cezaevinde ölen Rus muhalif Aleksey Navalny hakkında konuştu. Kendisinin durumunu da Navalny'e benzeten Trump, "Rusya'ya giderse başına neler gelebileceğini herkes biliyordu, korkulan oldu." dedi.

DÜNYA 21.02.2024, 13:24 Hakan Öksüz
Trump'tan cezaevinde ölen Navalny hakkında yorum: "Aynı durumdayız"

Rusya'da tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Aleksey Navalny, dünyada gündem oldu. ABD ve Avrupalı ülkeler başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i suçlayan açıklamalar geldi. Putin'e muhalif kişilerin birer birer ölmesi, şüpheleri Rus liderin üzerine çekti.

Ülkesinde başı çeşitli davalarla dertte olan eski ABD Başkanı Donald Trump'tan da Navalny ile ilgili yorum geldi. Kasım ayında ABD'de yapılacak seçimlere hazırlanan Cumhuriyetçi Trump, kendi durumunu Aleksey Navalny ile karşılaştırdı.

"Keşke Rusya'ya dönmeseydi"

Hem Rus muhalif Navalny'nin hem de kendisinin "siyasi amaçlı davalar" ile boğuştuğunu kaydeden Donald Trump, "Aleksey Navalny oldukça cesur bir insandı. Keşke tutuklanacağını bile bile Rusya'ya dönmeseydi. Rusya'ya geri dönmeyip de dışarıdan muhalefetini sürdürseydi onun için daha iyi olurdu. İnsanlar, Rusya'ya giderse başına neler gelebileceğini biliyordu. Korkulan oldu." dedi.

"Komünist bir ülke haline getirmeye çalışıyorlar bizi"

Fox News kanalına Güney Carolina'da röportaj veren Trump, kendi durumunun da tıpkı Navalny gibi olduğunu söyledi. Kendisinin de siyasi amaçlı birçok dava ile boğuştuğunu kaydeden Trump, "ABD'de de aynı senaryo yaşanıyor. Çeşitli yönlerden komünist bir ülke haline getirmeye çalışıyorlar bizi. Cumhuriyetçilerin en önce gelen adayı olmama rağmen suçlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)