Rus muhalif lider Navalny'den Putin'e: 'Yalan söylemeden edemiyor'

Rus muhalif lider Alexei Navalny, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin'in kendisi hakkında söylediği "Hakkında arama kararı bulunuyorken tutuklanmak istediğinden eminim" açıklamasına yanıt olarak, "Yalan söylemeden edemiyor" sözlerini kullandı.

DÜNYA 23.06.2021, 13:09 24.06.2021, 11:29
Rus muhalif lider Navalny'den Putin'e: 'Yalan söylemeden edemiyor'

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsviçre'nin Cenevre kentinde 16 Haziran'da, ABD Başkanı Biden ile bir araya gelmiş, görüşmeden sonra iki lider basın toplantısı gerçekleştirmişti. 

“Tutuklanmak istediğinden eminim”

Basın toplantısında Putin, Rus muhalif lider Alexei Navalny konusuna da temas edildiğini söylemiş ve "Alexei Navalny, Rus yasalarını ihlal ettiğinin farkındaydı. Hakkında arama kararı bulunuyorken tutuklanmak istediğinden eminim” sözleriyle Navalny'nin mevcut durumu provoke etmek istediğini belirtmişti. 

Cezaevinde bulunan Navalny, sosyal medya üzerinden Putin'in sözlerine cevap verdi ve, "Elinde bir sözlük mü var? Uzun bir süre iktidarda kaldığında görevi kötüye kullanma ve  sonsuz miktarda para sebebiyle söylediği yalanlar nedir? Yalnızca tek kelimelik yalan söylemiyor. Hemen açığa çıkacağını bilmesine rağmen yalan söylüyor. Yalan söylemeden edemiyor" sözlerini kullandı.

Navalny'e ait telegram hesabı kapanabilir

Cezaevinde bulunan Navalny, Rus lider Putin'e ekibi ve avukatları aracılığıyla sosyal medya hesapları üzerinden yanıt veriyor. Navalny'nin ekibi bilhassa Instagram ve Twitter’ı aktif olarak kullanırken, Navalny'nin tutuklanmasının ardından hiç kullanmadığı Telegram hesabı kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Navalny'nin cezaevine girmesinden bugüne kullanılmayan Telegram hesabının 26 günün ardından kapanacağı, hesabın kapanmaması için hesaba giriş yapılması gerektiği belirtildi. Navanly'nin basın ofisi, bunun çözülebilecek bir problem olduğunu ve Navanly’nin hesabının aktif olarak kullanılacağını açıkladı.

Yorumlar (0)