Cezaevinde ölen muhalif liderin eşinden Putin'e: "Yakında bedelini ödeyeceksin!"

Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin cezaevinde ölmesi, dünyanın gündemine oturdu. Eşinin ölümünün Rus yetkililer tarafından duyurulduğunu kaydeden Yulia Navalny, Almanya'daki 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Şayet bu doğruysa Putin ile tüm ailesi hesabını verecek. Hem de çok yakında." dedi.

DÜNYA 16.02.2024, 23:42 Hakan Öksüz
Cezaevinde ölen muhalif liderin eşinden Putin'e: "Yakında bedelini ödeyeceksin!"

Vladimir Putin'e muhalifliğiyle tanınan Alexei Navalny, Yamal Yarımadası'nda cezaevinde bugün yaşamını yitirdi. Muhalif liderin cezaevinde ölmesi, dünyadan Rusya lideri Putin'e tepki yağmasına neden oldu. Pek çok devlet lideri, muhalif Navalny'nin Putin tarafından öldürüldüğünü dile getirdi. 

Yulia Navalny: "Putin ile tüm ailesi hesap verecek"

Alexei Navalny'nin eşi Yulia Navalny, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda kürsüye çıktı. Eşinin ölümünün ardından Almanya'da gerçekleştirilen konferansta konuşan Yulia Navalny, "Eşimin ölüm haberini veren Rus kaynaklardı. Şayet bu doğruysa Putin ile tüm ailesi, ülkeme ve eşime yaptıklarının hesabını verecek. Hesap günü çok yakın." ifadelerini kullandı. 

"Rusya'daki korkunç rejime karşı uluslararası toplum birleşmeli"

Rusya lideri Putin'e ve onun hükümetine güvenemeyeceğinin altını çizen Yulia Navalny, "Onlar daima yalan söyler. Rusya'daki korkunç rejime karşı uluslararası toplum birleşmeli. Putin ile çevresindekiler, Rusya'ya yaptıkları korkunç şeylerin bedelini ödemeli." dedi.

Yorumlar (0)