Trump'ın "sus payı" davasında duruşma tarihi netleşti

Yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'ın, Donald Trump'ın kendisine "sus payı" ödediği iddiası üzerine açılan davada duruşma tarihi netleşti. Trump'ın avukatının erteleme önerisine yargıçtan sert cevap geldi.

DÜNYA 15.02.2024, 19:45 Hakan Öksüz
Trump'ın "sus payı" davasında duruşma tarihi netleşti

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, yaşadıkları ilişkiyle ilgili sessiz kalması için yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a 130 bin dolarlık "sus payı" vermesi, uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu. Söz konusu teklifin, 2016'daki başkanlık seçimi sürecinde yapıldığı kaydedilmişti. Trump'ın anlaşmayı imzalamadığını belirten Stormy Daniels, "Anlaşma geçersiz." demişti. Trump ise iddiaları bütünüyle reddetmişti.

Duruşma 24 Mart'ta yapılacak

Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasının duruşması, 24 Mart'ta yapılacak. Zamanlama problemlerini öne süren Trump'ın avukatı Todd Blanche, duruşmanın daha ileri bir tarihte yapılmasını talep etti. 

Yargıç sinirlendi, avukatın talebini reddetti

Avukatın talebini reddeden Yargıç Juan Merchan, "Sözümü kesmeyin. Aynı anda birden çok ceza duruşmasında bulunacağını söyleyen olmadı." diyerek tepki gösterdi. 

Trump: "Dava tamamen siyasi"

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanan Donald Trump, söz konusu davanın "siyasi" olduğu konusunda ısrarcı. Trump, davaya ilişkin son olarak, "Başkan adayıyım ve kampanya çok iyi gidiyor. Böyle olmasaydı süreç bu şekilde yaşanmazdı." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)