"Yetişkin film yıldızına sus payı" soruşturması: Trump ifadeye çağrıldı

2016 yılındaki seçim kampanyasında yetişkin film yıldızı Stormy Daniels ile 130 bin dolar karşılığında cinsel ilişki yaşadığı öne sürülen Donald Trump'ın, daha sonra Daniels'a "sus payı ödemesi" yaptığı iddia edilmişti. Trump'ın avukatı Joseph Tacopina, müvekkilinin büyük jüri önünde ifade vermesi için çağrıldığını duyurdu.

DÜNYA 10.03.2023, 21:38 12.03.2023, 11:28 Hakan Öksüz
"Yetişkin film yıldızına sus payı" soruşturması: Trump ifadeye çağrıldı

Cumhuriyetçi Donald Trump'ın 2016 yılındaki seçimlerde Demokrat Hillary Clinton'ı geride bırakarak başkanlık koltuğuna oturması, dünyayı şoke etmişti. Trump'ın görev başına geldiği 2016 seçimleriyle ilgili çok sayıda iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan biri de seçim kampanyası döneminde yetişkin film yıldızı Stormy Daniels ile ilişki yaşayan Trump'ın, "sus payı ödemesi" olmuştu. 

Trump'ın avukatı: "Hukuki dayanaktan yoksun ve emsalsiz bir dava"

Müvekkilinin büyük jüri önünde ifade vermesi için Manhattan bölge savcılığı tarafından çağrıldığını kaydeden Trump'ın avukatı Joseph Tacopina, "Müvekkilimin ifadesi gelecek hafta alınacak. Bu soruşturma saçma ötesi. Bu kadar manasız bir soruşturmaya meslek hayatımda rastlamadım, bunun emsali yok. Adalet sistemini, beğenmedikleri Trump'a karşı silah olarak kullanıyorlar. Yaşanmayan bir olay hakkında gürültü yapıyorlar. Hukuki dayanaktan yoksun bir dava. Olayın özeti bu." ifadelerini kullandı.

Trump: "Yanlışım yok"

Yanlış bir şey yapmadığını sosyal medya hesabından duyuran Donald Trump, adalet sistemi hakkında "yozlaşmış ve ahlaksız" yorumunda bulundu. Eski ABD Başkanı Trump, adalet sisteminin kendisine karşı bir silah olarak kullanıldığını öne sürdü. 

Olay nasıl patlak verdi?

Söz konusu dava, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'ın iddiasının ardından başlatılmıştı. 2016'da Trump ile 130 bin dolar karşılığında cinsel ilişki yaşadığını kaydeden Daniels, olayı duyurmasının ardından Trump'ın şirketlerinden 420 bin dolarlık "sus payı ödemesi" aldığını iddia etmişti. 

2016 yılındaki seçim kampanyası öncesinde Trump'ın avukatlığını yapan Michael Cohen, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'ın iddialarını doğrulamıştı. Aralık 2018'de "vergi kaçırma" ve "yalan söyleme" suçlarından gözaltına alınan Michael Cohen, 3 yıllık hapis cezasını çekmesi için 2019'da Otisville'deki federal hapishaneye yollanmıştı.

3 yıl hapis cezasına çarptırılan Michael Cohen

Yorumlar (0)