Trump, sosyal medya devlerine karşı harekete geçti

Eski ABD Başkanı Trump, 6 Ocak tarihindeki kongre baskınından hemen sonra kendisine sansür uyguladığı gerekçesiyle Google, Facebook ve Twitter'a dava açacağını duyurdu.

DÜNYA 07.07.2021, 20:36 08.07.2021, 14:34
Trump, sosyal medya devlerine karşı harekete geçti

New Jersey'deki golf kulübünde bahse konu davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, kendisinin davada tek davacı olarak üç firmanın ise toplu olarak davalı olacağını dile getirdi.

"Toplu dava açıyorum"

Donald Trump, "Bu sabah, hürriyetimiz ve ifade özgürlüğümüz için çok önemli bir gelişmeyi duyurmak üzere huzurlarınızdayım. Amerika Politika Enstitüsü ile Google, Facebook ve Twitter gibi büyük teknoloji şirketlerinin yanı sıra CEO'larına karşı davacı olarak büyük bir toplu dava açıyorum." şeklinde konuştu.

"Utanç verici sansür"

Söz konusu davanın Florida'nın Güney Bölgesi'nde açılacağını ve 'ABD halkına yönelik utanç verici sansüre son verilmesini' talep edeceğini dile getiren Trump, "Sosyal medya firmaları resmi olarak özel kuruluşlar olsa da, son dönemlerde onları sorumluluktan kurtaran ve çokça kullandıkları İletişim Ahlak Yasası'nın 230. ek maddesinin yasalaşması ile özel olmaktan çıktılar." sözlerini sarf etti.

"Wuhan Viroloji Enstitüsü sansürlendi"

Bahse konu sosyal medya firmalarını 'ABD yönetiminin fiili sansür kolu' olarak adlandıran Trump, bu firmaların COVID-19'un (yeni tip koronavirüs) Çin'in Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden kaynaklandığını öne süren bilgileri sansürlemesine atıfta bulunarak, "Bu özellikle salgın esnasında çok açıktı." dedi.

Hesapları kalıcı olarak askıya alınmıştı

Facebook, Twitter ve Google'ın sahibi olduğu YouTube, Trump'ın 6 Ocak tarihindeki Kongre olaylarına katkıda bulunduğunu ve Kasım 2020'deki başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialarını sansürlemişti. Firmalar daha sonra ise Trump'ın bu mecralardaki hesaplarını kalıcı olarak askıya almıştı.

Yorumlar (0)