Trump: "İran'da rejim değişikliği peşinde değiliz"

ABD Başkanı Donald Trump, "İran'da Rejim değişikliği peşinde değiliz. Başkan Obama ve diğerlerinin bunu denediğini izledim. Bu pek işe yaramıyor. Biz bunun peşinde değiliz." dedi.

DÜNYA 17.07.2019, 00:10
Trump: "İran'da rejim değişikliği peşinde değiliz"

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da bir rejim değişikliği aramadıklarını, ayrıca İran'ın Yemen'den çıkmasını istediklerini belirtti.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki kabine toplantısında ABD-İran gerilimine ilişkin sorulara yanıt verdi.

"BAŞKAN OBAMA BUNU DENEMİŞTİ"

Trump, "(İran'da) Rejim değişikliğinin peşinde değiliz, bazı insanlar öyle olduğumuzu söylüyor ama değiliz. Başkan Obama ve diğerlerinin bunu denediğini izledim. Bu pek işe yaramıyor. Biz bunun peşinde değiliz." açıklamasını yaptı.

"NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP OLAMAZLAR"

ABD'nin Tahran yönetiminin nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyeceğini belirten Trump, "Nükleer silahlara sahip olamazlar. Balistik füzeleri test edemezler ki şimdiki anlaşma altında yapabildiler. Ayrıca İran'ın Yemen'den çıkmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Önceki ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı İran'la nükleer anlaşmanın çok kötü bir anlaşma olduğu şeklindeki sözlerini bir kez daha yineleyen Trump, Obama yönetiminin İran'a milyarlarca dolarlık imkan sağladığını aktardı.

"ONLARA YARDIM ETMEK İSTİYORUZ"

Trump, "Biz aslında İranlılara yardım etmek istiyoruz. Onlarla iyi olmak istiyoruz. Onlarla birlikte de çalışacağız ama nükleer silahlara sahip olamazlar." diye konuştu.

Yorumlar (0)