Trump'ın katıldığı toplantıda Covid-19 çıktı

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in katıldığı toplantıda bir kişide Covid-19 saptandı.

DÜNYA 08.03.2020, 10:02
Trump'ın katıldığı toplantıda Covid-19 çıktı

Maryland eyaletinde düzenlenen, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de katıldığı toplantının katılımcılardan birinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edildi.

Toplantıyı düzenleyen Amerikan Muhafazakarlar Birliğinin yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de yer aldığı konferansa katılan bir kişide Covid-19 çıktığı bildirildi. Bu kişinin ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile hiçbir etkileşimde bulunmadığı savunuldu.

Açıklamada ayrıca Donald Trump yönetimin bu durumdan haberdar olduğu da kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Muhafazakarlar Siyasi Eylem Konferansı'na (CPAC) 29 Şubat'ta katılmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham ise yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in söz konusu katılımcı ile görüşmediği ve Trump ailesi ve Beyaz Saray için her türlü önlemin alındığını bildirdi.

ABD'de 30 eyalette koronavirüs vakası bulunuyor

Diğer taraftan ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısı 19'a çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri genelinde ise 30 eyalette görülen Covid-19 vakasının 400'ü aştığı kaydedildi.

Acil durumun ilan edildiği New York'ta ise Covid-19 vakalarının sayısı 89'a yükseldi. Washington D.C.'de de ilk Covid-19 vakası görüldü.

Ayrıca California açıklarında bekletilen 3 bin 500 kişilik yolcu gemisinde ise 21 kişide Covid-19 saptanmıştı.

12 Aralık 2019 tarihinde Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve ilk görüldüğünde "gizemli hastalık" olarak tanımlanan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in Vuhan şehrinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye ederek ülkelerine getirmiş, koronavirüsün kuluçka süresi olduğu düşünülen 2 hafta boyunca müşahede altında tutulan vatandaşlarda test sonuçları negatif çıkanlar evlerine gönderilmişti.

Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) kısa sürede diğer şehir, eyalet ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) "acil durum" ilan etmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsle ilgili "yüksek" olan alarm seviyesinin, "çok yüksek" seviyeye çıkarıldığını duyurmuştu.

Covid-19 salgını sebebiyle şimdiye kadar 3 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği dünya genelinde yeni tip koronavirüsten şu ana kadar 100 binden fazla kişi etkilendi.

Yorumlar (0)