Trump iftira davası hazırlığında! Basın kuruluşlarını hedef aldı

2020 senesinde düzenlenen başkanlık seçiminde yolsuzluk yapıldığına dair iddiaları kabul etmeyen CNN ve bazı yayın kuruluşları, Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hedefi haline geldi. Trump bu yayın kuruluşlarına karşı dava açma hazırlığında olduğunu açıkladı.

DÜNYA 28.07.2022, 15:59 29.07.2022, 08:50
Trump iftira davası hazırlığında! Basın kuruluşlarını hedef aldı

Avukatı aracılığıyla açıklamada bulunan Trump, tarafına yönelik "yenilenen iftira açıklığında" ifadelerde bulunmakla suçladığı basın kuruluşu CNN'e dava açma düşüncesinde olduğunu açıkladı.

CNN’e 282 sayfalık mektup gönderildi

Trump açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Bununla birlikte, 2020 senesinde düzenlenen seçim süresince benim hakkımda karalama politikasında bulunan ve halkı dolandıran bütün medya kuruluşlarına yönelik dava da bulunacağım. Ülkemizin geleceği ve gerçekler adına savaş vermekten asla geri durmayacağım" ifadesini kullandı.

Bunun yanı sıra açıklamada, CNN Üst Yöneticisi Chris Licht'e 21 Temmuz tarihli toplamda 282 sayfadan meydana gelen bir mektup yollanarak, "karalayıcı ve yanlış" olduğu öne sürülen yayınların geri alınmasının istendiği de aktarıldı.

Hile iddiaları uzun süredir devam ediyordu

Uzunca bir zamandır Başkan Trump, 2020 senesinde düzenlenen ve kaybedilen başkanlık seçimi sırasında hile yapıldığını öne sürüyordu. CNN tarafından ise bu iddiaların, yalan ve asılsız olduğuna dair haberler yapılmıştı.

Başkan Joe Biden ile karşı karşıya gelen ve mağlubiyet yaşayan Trump, seçimlerde "hile" yapıldığını iddia etmiş ve çok sayıda dava açmıştı. Fakat bu davaların hiçbirini kazanamamıştı.

Farklı basın kuruluşları, 2020 seçimleriyle Trump'ın öne sürdüğü iddiaları “yalan” veya "temelsiz" şeklinde değerlendirmişti. Trump'ın başkanlık yaptığı zaman aralığında da "yalan haber yapılıyor" şeklinde değerlendirdiği CNN ile arasında meydana gelen tartışma uzun zamandır devam ediyordu.

Yorumlar (0)