Trump: Elimden gelse Twitter'ı kapatırım!

ABD Başkanı Donald Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz." dedi.

DÜNYA 29.05.2020, 00:42 29.05.2020, 01:50
Trump: Elimden gelse Twitter'ı kapatırım!

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da sosyal medyaya dair yeni kararnamelere ilişkin yeni kararların alındığını açıkladı.

İmza töreninde konuşma yapan Trump, internet şirketlerinin kullanıcıların kullanımından kaynaklı sorumluluğunun bulunmaması durumunun değişmesinin öngörüldüğünü ifade ederek, sosyal medyada artık kullanıcıların paylaşımlarından sorumlu olması gerektiğini söyledi.

Trump imza töreninde yaptığı konuşmada, sosyal medyayı, ABD tarihinin ifade özgürlüğü açısından karşılaştığı en büyük tehlikelerden biri olarak nitelendirdi ve bunu yenmek için buradayız, dedi.

Kararnamenin imzalandığı sırada bir gazetecinin Trump'ın Twitter hesabını silip silmeyeceğine ilişkin sorusuna, daha adil bir basın olması koşuluyla bunu severek yapacağını fakat basının adaletsiz olduğunu ve sosyal medyadan birçok insana ulaştığını ifade etti.

Trump: Elimden gelse Twitter'ı da kapatırdım

Trump, siyasi aktivizm ve tekelcilik konusunda rahatsız edici durumların sosyal medyada ortaya çıktığını ifade ederek, "Twitter, saygın bir şirket olmazsa ve hukuki bir hakkım olsa Twitter'ı kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz." dedi.

Trump ayrıca, polis şiddetiyle hayatını kaybeden George Floyd'un ölüm anına ilişkin yayınlanan videoyu da "şoke edici" olarak niteledi.

Yorumlar (0)