Trump böyle yuhalandı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Ruth Bader Ginsburg'un cenaze töreninde yuhalandı. 

DÜNYA 25.09.2020, 09:07
Trump böyle yuhalandı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerine az bir zaman kala Başkan Donald Trump'a karşı protestolar devam ediyor. 

Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi'nin yargıçlığını yapan ve 18 Eylül günü hayatını kaybeden Ruth Bader Ginsburg'un cenaze törenine katıldı. 

Trump, eşi Melania ile birlikte Ruth Bader Ginsburg'un tabutuna gerçekleştirdiği ziyarette neye uğradığını şaşırdı. 

Tabutun arkasına geçen Trump ile eşi Melania, yükselen sesler karşısında ne yapacağını bilemedi. 

Trump'a karşı protesto gerçekleştiren bir grubun, 3 Kasım günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinde kendisine oy verilmemesi için slogan attığı fark edildi. 

Ruth Bader Ginsburg'un tabutu, Yüksek Mahkeme binasında önemli yargıçlara ait heykellerin yer aldığı Büstler Salonu'na taşındı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi Yargıcı'nın ailesi, başsağlığı dileklerini burada kabul etti. 

Ruth Bader Ginsburg, tabutu Yüksek Mahkeme binasına taşınan ilk kadın yargıç olarak kayıtlara geçti. Söz konusu cenaze törenine, 1993 yılında kendisini göreve atayan dönemin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Bill Clinton ile birlikte eşi Hilary Clinton da katılım gösterdi. 

Öte yandan, sadece Yüksek Mahkeme heyeti değil, Ruth Bader Ginsburg ile birlikte çalışan birçok hukuk insanı da cenaze töreninde yer aldı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Yüksek Mahkeme binasına girmesine izin verilmeyen birçok Amerikalı da söz konusu törene dışardan katılım gösterdi.

Ruth Bader Ginsburg'un tabutu, ziyaret için 2 gün boyunca Yüksek Mahkeme binasında duracak.

Ne olmuştu?

Ruth Bader Ginsburg, bir süredir kanser ile savaşıyordu. Ocak ayında ameliyat olan Ruth Bader Ginsburg, daha sonra evinde tedavi altına alınmış fakat 18 Eylül günü yaşamını yitirmişti.

Dönemin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Bill Clinton'ın 1993 yılında göreve atadığı Ruth Bader Ginsburg, liberal fikirlere sahip biriydi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkan, Yüksek Mahkeme yargıçlarını seçiyor. Senato tarafından onay verilmesiyle söz konusu yargıçlar,  ömür boyu devam edecek olan görevlerinin başına geçiyorlar.

Yorumlar (0)