The Simpsons, ABD Kongre binasının basılacağını da doğru tahmin etti!

ABD'nin efsanevi dizisi The Simpsons'ın bazı önemli olayları daha önceden tahmin etmesi, diziyi sevenlerinin gözünde özel bir konumda tutuyor. Daha evvel akıllı saat, kripto para, Yunanistan'ın borcu, Facetime, koronavirüs, Donald Trump'ın başkanlığı gibi önemli olayları doğru tahmin eden dizi, bu kez de ABD Kongre binasına yapılan baskını da önceden bilmiş oldu.

DÜNYA 08.01.2021, 01:24 09.01.2021, 15:25
The Simpsons, ABD Kongre binasının basılacağını da doğru tahmin etti!

Dünyanın en önemli çizgi filmlerinden The Simpsons (Simpsonlar), kehanetleriyle sosyal medya platformlarında konuşulmaya devam ediyor.  

Efsane çizgi dizinin sevenleri, dizinin Amerika Birleşik Devletleri'deki son durumu da doğru tahmin ettiğine vurgu yapıldı. Donald Trump taraftarlarının başkent Washington'daki Kongre binasını basması olayında, kafasında bir miğfer bulunan ve üstü çıplak olan göstericinin görseli ile The Simpsons'da üzerinde 'vali' yazılı bir kuşak taşıyan miğferli adamın görüntüsü, sosyal medya platformlarında en çok paylaşılan resimler arasına girdi.

Sosyal medya platformlarında en çok paylaşılan resimlerden bir başkası da Kongre binasını basan protestoculardan, kürsü çalan adamın görseli ile Homer Simpson'ın heykel çaldığı sahneden alınan bir kare oldu.

Çizgi dizide, Joe Biden'ın başkanlığı teslim alacağı 20 Ocak 2021, 'iç savaş' tarihi olarak nitelendirilmiş.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 'iç savaş 2021' etiketi ile gönderilen tweet'lerde, The Simpsons dizisinde 20 Ocak 2021 tarihinde Homer Simpson'ın bir binanın çatısında elinde tüfekle beklediği bir görseli paylaşıldı. Önümüzdeki 20 Ocak'ta Trump, başkanlığı Biden'a devredecek.

İşte The Simpsons'ın doğru olan ve ilerleyen zamanlarda doğru olması beklenen diğer öngörüleri ise şu şekilde:

Dizi, Başkan Trump'ın başkan seçileceği hususunu önceden işlemesinin yanında, Trump'ın öldüğüne dair tahminleriyle de gündeme gelmişti. Fakat ölüm tarihi olarak vurgulanan 27 Ağustos 2020 tarihinde Trump, 3 Kasım 2020'de gerçekleştirilecek olan 59. başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin adayı olarak ilan edilmişti. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın yeni tip koronavirüse (COVID-19) yakalandığını duyurmasının akabinde, The Simpsons kehanetlerindeki ölüm anı bir defa daha gündeme gelmişti.

Beyrut patlaması

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamanın sonrasında, The Simpsons'ın eski bir bölümüne ait sahne sosyal medya platformlarında konuşulmuştu.

Beyrut'ta yaşanan patlama neticesinde liman yakınında yerde oluşan mantar biçimdeki bulutun her yere yayıldığı gözlenirken, benzer görseller yine The Simpsons'ın da bir bölümünde paylaşılmıştı.

Kolomb heykelinin başının kopartılması

The Simpsons'ın ilk sezonundaki bölümlerinden birinde Bart Simpson, çizgi dizinin kurgusal yerleşim yeri Springfield'ın kurucusu Jebediah Springfield'ın heykelinin başını kopartıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi George Floyd'un polis şiddeti ardından yaşamını yitirmesi ile başlayan ırkçılık karşıtı eylem hareketinde protestocular, Boston'da bulunan Kolomb heykeline saldırı düzenlemişti. Tıpkı Jebediah Springfield'ın heykelinde olduğu gibi, Kolomb heykelinin başı geceleyin sökülmüştü.

Kolomb, Amerikalı yerlileri hedef alan kitlesel şiddet sebebi ile günümüzde de tartışmalı bir isim ve doğal olarak ırkçılığa karşı öfkeden nasibini almış oldu.

Yorumlar (0)