Termal kamera değil, kan tahlili!

Rusya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini artırdı. Rusya'da tahliye uçuşları hariç tüm uçuşlar 27 Mart itibarıyla durdurulurken yolculara havalimanlarında kan tahlili yapılması kararı alındı. Diğer ülkeler havalimanlarında en büyük önlem olarak termal kamera kullanıyordu.

DÜNYA 26.03.2020, 12:34
Termal kamera değil, kan tahlili!

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yükselirken, yeni tip koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler alındı.

Rusya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mihail Mişustin liderliğinde toplanan Covid-19 Salgını ile Mücadele Koordinasyon Kurulunun, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni önlemler aldığı belirtildi.

Mümkün olduğunca evden çalışma düzeninin oluşturulması gerektiği ifade edilen açıklamada, tahliye uçuşları hariç tüm uçuşların 27 Mart itibarıyla durdurulduğu duyuruldu.

Havalimanlarında termal kamera ile yetinmeyen Rusya, ülkeye giriş yapan yolculara havalimanlarında kan tahlili yapılması ve bu kişilerin 14 gün evde gözetim altında tutulmaları kararı da aldı.

Moskova'da yeni tedbirler

Rusya'nın başkenti Moskova'nın belediye başkanı Sergey Sobyanin de yeni önlemlerini duyurdu.

Eczane ve marketler hariç tüm perakende satış yapan yerler, restoran, bar ve kafelerin faaliyetlerinin 28 Mart'tan itibaren 5 Nisan'a kadar durdurulacağını kaydeden Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, restoranların sadece paket servis hizmeti vereceğini bildirdi.

Moskova'daki büyük parkların da kapandığını hatırlatan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, ibadethanelere gidilmemesini önerdi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, kuaför ve güzellik salonlarının da bu tarihler arasında hizmet veremeyeceğini kaydetti.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi, 24 saatte enfekte olan kişi sayısının 182 yükselerek 840'a ulaştığını, öte yandan enfekte iken tedavi altına alınan 38 hastanın iyileşerek taburcu edildiğini bildirdi.

Yorumlar (0)