Süveyş Kanalı’nda yeni gelişme: Kısmen hareket etti!

Süveyş Kanalı’nda geçtiğimiz hafta salı gününden bu yana gemi trafiğini durduran ve günlük 14 ila 15 milyon dolar kayba uğratan 200 bin tonluk dev konteyner gemisi Ever Given, günler süren çabanın ardından ‘kısmen’ yerinden oynatılabildi.

DÜNYA 29.03.2021, 12:43
Süveyş Kanalı’nda yeni gelişme: Kısmen hareket etti!

Geçtiğimiz hafta Salı gününden beri Süveyş Kanalı’nı trafiğe kapatan ve yüzlerce geminin beklemesine yol açan dev konteyner gemisi Ever Given, sonunda kısmen hareket ettirilerek, rotasının yüzde 80 oranında düzeltildiği açıklandı.

Gemiyi dikkatli hareket ettirme çabalarının sonuç verdiğini ifade eden Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Korgeneral Usame Rabie, geminin başarıyla yüzdürülmeye başlandığını duyurdu.

27 bin ton kum taşındı!

Süveyş Kanalı’nda 367 adet dev geminin karşıya geçmek için beklerken, Ever Given isimli gemiyi kurtarma çalışmaları sırasında 27 bin ton kum taşındı. 

Uluslararası topluma da mesaj gönderen Rabi, geminin kurtarılma işleminde sonra Süveyş Kanalı’nın trafiğe tekrar açılacağını ifade etti.

‘Gece saatlerinde sular yükseldi’

Olay sosyal medyada da en çok konuşulanlar listesinde ilk sıralara yükselirken, kullanıcılar, gece saatlerinde suların yükselmesi dolayısıyla geminin hareket kabiliyetinin arttığını yazdı.

Dev konteyner gemisi Ever Given, Mısır’daki kötü hava koşulları ve kum fırtınaları sebebiyle 24 Mart tarihinde görüş mesafesinin düşmesi sonucu karaya oturmuştu.

Petrol fiyatları yükselmişti!

Kaza nedeniyle küresel piyasalarda petrol ve LNG sevkiyatlarında yaşanan aksamalar dolayısıyla, petrol fiyatları yüzde 7,5 oranında yükselmişti.

Yorumlar (0)