Suudi muhalifler, Selman'ları yıkmak için parti kurdu!

Suudi muhalifler, parlamenter sisteme geçişi sağlamak için yurt dışında bir parti kurdu. 

DÜNYA 26.09.2020, 12:35 27.09.2020, 23:36
Suudi muhalifler, Selman'ları yıkmak için parti kurdu!

Suudi muhalifler, Suudi Arabistan'da "demokratik bir yönetim" için yurt dışında parti kurdu. Söz konusu partinin isminin "Ulusal Birlik Partisi" olduğu öğrenildi. 

Ülkede mutlak monarşinin olduğu ve siyasi muhaliflerin teşkilatlanmasına müsaade edilmediği biliniyor. 

Baskıya dayanamayan muhalifler, ülkenin 90'ıncı Milli Günü'nde "Ulusal Birlik Partisi"ni kurdular. 

"Ulusal Birlik Partisi", Kral Selman bin Abdülaziz yönetimine karşı gerçekleştirilen ilk siyasi adım olarak kayıtlara geçti. 

"Ulusal Birlik Partisi"nin kuruluş bildirgesi de yayımlandı. 

Söz konusu bildirgede, Suudi Arabistan'da şiddet ve huzursuzluğunun önüne geçmek ve milletin çıkarlarına göre ülkenin hem bölgesel hem de uluslararası alanda diğer ülkeler ile sağladığı işbirliğini geliştirmek için "Ulusal Birlik Partisi"nin kurulduğu ifade edildi. 

Parlamenter sistem istiyorlar

"Ulusal Birlik Partisi"nin, Suudi Arabistan'da parlamenter sisteme geçilmesini, yasama, yürütme ve yargının ayrılmasını hedeflediği bildirildi.

Ülkede siyasi ufkun önlendiğine dikkat çekilen bildirgede, Kral Selman bin Abdülaziz yönetiminde yürütülen baskı ve şiddet politikalarına karşı barış içerisinde bir değişime gidilmesi gerektiği ifade edildi. 

Yorumlar (1)
vedat 4 yıl önce
Arabistan da müslüman bir yönetim istiyoruz kendilerini yahudilere satmış bir yönetim var katil bir evlat yönetimin başında yazık bu ülkeye