Suriye'de ekmek karaborsaya düştü!

Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde ekmek satın almak için uzun kuyruklara girmek durumunda kalan Suriye halkı, yapılan yeni zamlarla da savaşmak zorunda kalıyor.

DÜNYA 04.11.2020, 01:17 04.11.2020, 17:51
Suriye'de ekmek karaborsaya düştü!

Suriye'de Esad rejimin geçtiğimiz hafta un ve ekmek ücretlerine uyguladığı yeni zamlar, fırınlarda etkisini hissettirmeye başladı.

Esad rejimi, uyguladığı yeni zamlarla ekmek fiyatlarını yüzde 100 oranında yükseltti. Böylece 50 Suriye lirasından alınan ekmeğin fiyatı, 100 Suriye lirasına çıkmış durumda.

Ekmek satışı karaborsaya düştü

Yapılan yüksek oranlı zamma rağmen, ülkede sınırlı kapasitede ekmek üretimi yapabilen fırınlardan ekmek temin etmenin zorluğu ise devam ediyor. Çoğu zaman uzun kuyruklarda beklemesine rağmen fırınlardan ekmek temin edemeyen halk, ekmeği karaborsadan satın almak zorunda kalıyor.

Esad rejiminin uyguladığı yeni zamlar, ekmeğin karaborsadaki ücretini de yükseltti. Hama ve Halep'de karaborsada 125 Suriye lirasından satılan ekmek, 200 Suriye lirasından alıcı bulmaya başlamış durumda.

Şam'da ekmeğin fiyatı 250 Suriye lirası

Şam'da ise karaborsadaki ekmek ücretleri 200 Suriye lirasından 250 Suriye lirasına yükseldi.

Esad rejiminin askeri masrafları artırması, bölgede akaryakıt ve buğday elde etmenin etmenin zorlaşması ve ekmek krizini kontrol edememesi, yeni zamların gelmesini tetikleyen temel sebepler arasında yer alıyor.
 

Yorumlar (0)