Soruları cevaplayacaktı: Alman Başbakana yuhalamalı tepki!

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde soruları cevaplamak adına vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Scholz, çevredekiler tarafından protesto edildi.

DÜNYA 19.08.2022, 13:30 20.08.2022, 10:34
Soruları cevaplayacaktı: Alman Başbakana yuhalamalı tepki!

Almanya’da Angela Merkel’in uzun bir süredir görev yaptığı Başbakanlık vazifesinin sonrasında yerine Olaf Scholz gelmişti. Ancak yeni başbakan vatandaşların beklediği etkiyi gösteremedi. Bunun en büyük örneği ise Brandenburg’a giderek vatandaşların sorunlarını yanıtlamak istemesiyle gözler önüne serildi.

Büyük tepki gördü

Konuşmasını gerçekleştiren Scholz, çevredekilerden hiç beklemediği bir tepki gördü. Almanya'da 40 senelik enflasyon rakamlarının zirveye oturması, kış mevsiminde gerçekleştirilecek olan gaz kesintisi ve ekonomik problemler sebebiyle Başbakan Scholz vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Ağır ithamlarda bulundular

Protestocular Başbakan Scholz'a karşı “Defol git”, “Yalancı” ve “Vatan haini” gibi ifadeler kullandı.

Polis ekipleri tarafından yapılan müdahalenin sonrasında protestocular bölgeden uzaklaştırıldı. Protestonun ardından Scholz, geleceğe yönelik gelişmeler ile ilgili soruları cevaplamaya başladı.

Almanya Başbakanı ifade verecek

Almanya'da görülen farklı bir gelişmeye göre, Başbakan Scholz'un 20 Ağustos günü Hamburg Eyalet Meclisi Soruşturma Komisyonu'na giderek ifade verecek.

İfade talep edilmesinin ana sebebi ise Başbakan Scholz'un bir bankayı 2016 yılında siyasi nüfusunu kullanarak 47 milyon euro borç ödemekten kurtardığı iddia ediliyor.

Başbakan Scholz'un siyasi nüfusunu ve yalan beyan kullandığı belirlenirse, durumun yargılanmaya kadar gideceği öne sürülüyor.

Yorumlar (0)