Son 100 yılın en büyüğü: Orman yangınlarında ölenlerin sayısı 93’e yükseldi

ABD'nin Hawaii eyaletinde devam eden orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 93 yükselirken, son 100 yılda en çok can kaybının yaşanan orman yangını olarak kayıtlara geçti.

DÜNYA 13.08.2023, 15:22 Şeyda Gül
Son 100 yılın en büyüğü: Orman yangınlarında ölenlerin sayısı 93’e yükseldi

CNN'de yer alan habere göre bölgedeki ABD'nin Hawaii eyaletindeki yetkililer, Büyük Ada ve Maui Adası'nda devam eden orman yangınlarındaki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında konuşan Hawaii Valisi Josh Green, “Şimdi hepiniz bugün sahada neler olduğunu merak ediyorsunuz. Daha çok ölüm var ve ölenlerin sayısı 93’e yükseldi” dedi.

2 bin 200 civarında yapı yok oldu

Ölü sayısının daha da artmasını beklediklerini belirten Green, bu felaketib Hawaii'nin yaşadığı en büyük felaket olduğunu söyledi. 2 bin 200 civarında yapının yok olduğu bilgisini veren Green, hasarların miktarı 6 milyar doları bulduğuna dikkat çekti.

Bölgenin sadece yüzde 3'ü aranabildi

Maui Polis Şefi John Pelletier ise yaptığı açıklamada yaşamını yitiren 93 kişiden sadece 2'sinin kimliğinin tespit edilebildiğini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarını olabildiğince hızlı gerçekleştirmek istediklerini belirten Pelletier, şu ana kadar köpeklerle birlikte yangın bölgesinin sadece yüzde 3'ünü arayabildiklerini kaydetti.

ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangını

İtfaiye yetkilisi Lori Moore- Merrell ise son yılların en büyük yangını olduğunu belirterek Hawaii'deki can kaybının 2018 yılında California'da 85 kişinin yaşamını yitirdiği yangınları geçtiğini vurguladı. Moore-Merrell, “Hawaii'deki yangınlar, ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları oldu” dedi.

Maui Adası, "felaket bölgesi" ilan edilmişti

ABD Başkanı Joe Biden, Maui Adası'nı yangın dolayısıyla "felaket bölgesi" ilan edildiğini duyurarak yangınlardan etkilenenlerin zararlarının tazmin edileceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)